Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αύξηση 6,5% στους μισθούς θα ζητήσει γερμανικό σωματείο


Των Christian Grimm και Nicky Redl

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Το γερμανικό εργατικό σωματείο IG Metal σχεδιάζει να απαιτήσει από τους εργοδότες αυξήσεις 6,5% στους μισθούς, στις επόμενες διαπραγματεύσεις.
«Το αίτημά μας μπορεί να ικανοποιηθεί από τους εργοδότες στους κλάδους του μετάλλου και των ηλεκτρονικών προϊόντων», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου, IG Metall, Berthold Huber.
Οι προτεινόμενες αυξήσεις των μισθών αφορούν στις τοπικές ενώσεις του σωματείου, οι οποίες θα συζητήσουν τις προτάσεις προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Το σωματείο σχεδιάζει ακόμη να απαιτήσει οι εποχιακοί να γίνουν μόνιμοι, αφού τελειώσουν την εκπαίδευσή τους, καθώς και να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο στη χρήση των προσωρινών υπαλλήλων, το εργατικό συμβούλιο.



Στις 23 Φεβρουαρίου, η επιτροπή μισθών του σωματείου θα δώσει τη γνώμη της για το ζήτημα, και την επόμενη ημέρα το συμβούλιο του IG Metal θα λάβει την τελική του απόφαση.

Οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για τους μισθούς αναμένεται να έλθει στα μέσα Μαρτίου. Η τρέχουσα σύμβαση λήγει στις 31 Μαρτίου.



Πηγή:www.capital.gr