Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Κ. Λαγκάρντ: Η συμφωνία εξαρτάται πια μόνο από τους Ευρωπαίους

Κ. Λαγκάρντ: Η συμφωνία εξαρτάται πια μόνο από τους ΕυρωπαίουςΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, που αναμένεται να αποφασίσει για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό, η  Κριστίν Λαγκάρντ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, ενώ δήλωσε πως «η συμφωνία εξαρτάται πια μόνο από τους Ευρωπαίους».
Πάντως, το ύψος της συμμετοχής του ΔΝΤ στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες η Wall Street Journal το ΔΝΤ προτίθεται να εισφέρει 13 δισ. ευρώ στον δεύτερο μηχανισμό διασώσεως της Ελλάδος, κάτι που εάν τελικώς ισχύσει συνεπάγεται ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα κληθούν να συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση αναφέρουν πως το εκτιμώμενο ποσό συμμετοχή του ΔΝΤ θα είναι 40 δισ. ευρώ περίπου.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου