Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΡΟΖΟ ΚΑΙ ΡΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ


Να δώσουν εξηγήσεις για τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα καλεί τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοσέ Μπαρόζο και τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, με επιστολή του ο πρόεδρος της Ομάδας της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι κ.κ. Μπαρόζο και Ρεν καλούνται να δώσουν εξηγήσεις «για τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους».
Τονίζει παράλληλα ότι «η τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού, που στερείται οποιασδήποτε οικονομικής βάσης και αποτελεί προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους για την Ένωσή μας αξίας της αλληλεγγύης».
«Είναι ύψιστης σημασίας η άμεση ανάγκη να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών» αναφέρεται στην επιστολή Σβόμποντα.
Με αφορμή την επιστολή του Προέδρου Σβόμποντα η επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Μαριλένα Κοππά τόνισε: «Η τρόικα αγνοεί συστηματικά ότι σειρά μελετών αποδεικνύουν ότι το κόστος εργασίας και η ανταγωνιστικότητα είναι δύο εντελώς άσχετα μεταξύ τους μεγέθη στην Ελλάδα σήμερα, βουλιάζοντας σε περαιτέρω ύφεση την ελληνική οικονομία».