Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γενική απεργία - μήνυμα στην Πορτογαλία

Γενική απεργία - μήνυμα στην ΠορτογαλίαΠαρέλυσαν οι συγκοινωνίες από το κάλεσμα της CGTP - Μικρότερη η συμμετοχή στον ιδιωτικό τομέα

Μήνυμα στην πορτογαλική κυβέρνηση κατά των μέτρων λιτότητας και των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες θέλησαν να στείλουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας CGPT για γενική απεργία.
Εξαιτίας της κινητοποίησης, πάγωσαν οι σιδηροδρομικές και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά η συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ήταν αισθητά χαμηλότερη από ό,τι σε προηγούμενες απεργίες -καθώς το κάλεσμα προερχόταν μόνο από το CGPT.
Το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο, το UGT, δεν είχε συμμετάσχει στην απεργία. Πρόκειται για την όγδοη γενική απεργία στην Πορτογαλία από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974.



Εξαιτίας της απεργίας, την Πέμπτη δεν λειτουργούσε το μετρό της Λισαβόνας, δεν εξυπηρετούνταν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλη τη χώρα (όπως και η γραμμή Λισαβόνα-Μαδρίτη), ούτε και αρκετά ακτοπλοϊκά δρομολογία στον ποταμό Τάγο.

Προβλήματα καταγράφηκαν επίσης στην αποκομιδή απορριμμάτων αλλά και στη λειτουργία σχολείων και νοσοκομείων. Τα αεροδρόμια, ωστόσο, λειτούργησαν κανονικά.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου