Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η Έλενα Ζέρβα - Γκιουρτζιάν - B Περιφέρεια Αθηνών

 Η Έλενα Ζέρβα - Γκιουρτζιάν είναι Αρμενικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι.
Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce College και συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι, στο Ecole Superieur des Arts Modernes.
Ακολουθούν σπουδές της στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.
Μιλάει άριστα δύο γλώσσες (Αγγλικά και Γαλλικά).
Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά, τον Απόστολο που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και την Εβελίνα που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Οικονομικά.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια, εργάζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως υπεύθυνη του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Αρμοδιότητά της είναι ο συντονισμός και σχεδιασμός διακρατικών προγραμμάτων και προγραμμάτων που είναι συγχρηματοδοτούμενα από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Ό,τι αφορά, δηλαδή, δράσεις, ενέργειες, δομές και υποδομές της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αναβάθμιση της ζωής του πολίτη.
 Έχει διατελέσει:

Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Αθήνας ΠΑΣΟΚ
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Β2 Αθήνας
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τηςΜ.Ο.Δ. Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων).
Οι οικολογικές της ανησυχίες την οδήγησαν, το 2007, να αναλάβει επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ», με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πράσινη ανάπτυξη και την ανακύκλωση.
Με την πρωτοβουλία πολιτών «ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ», οργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερίδες προβληματισμού και ενημέρωσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος .
Με συχνή αρθρογραφία στον τοπικό και ημερήσιο τύπο, εξέφραζε τον προβληματισμό της για την αδράνεια της δημοτικής αρχής της πόλης μας, κάνοντας καλόπιστη κριτική σε κάθε αρνητικό φαινόμενο που υποβάθμιζε τη ζωή των συμπολιτών μας, προτείνοντας λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης.
Το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου με την ανεξάρτητη παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου»
Είναι Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου από την πλευρά της αντιπολίτευσης
Είναι μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).
Η επαγγελματική της εμπειρία, σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και η ενεργή συμμετοχή της στα κοινά , την οδήγησε να σταθεί πλάι στον αγώνα που κάνει για τη χώρα μας, για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να θέσει τον εαυτό της στην κρίση του λαού της Β Αθήνας.