Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ολάντ: Αν εκλεγώ θα ελαφρύνω το βάρος της Ελλάδας


Παρέμβαση Φρανσουα Ολάντ υπέρ της Ελλάδας Φωτογραφία αρχείου

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδα έκανε την Τετάρτη ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Όλαντ τονίζοντας ότι αν εκλεγεί θα πιέσει την Ευρώπη για αλλαγή του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται. «Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης», δήλωσε. Σε συνέντευξη Τύπου τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης δηλώνοντας ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επομένη κιόλας ημέρα, επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.
Οι τέσσερις προτάσεις:
Έκδοση ευρωομόλογων, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν, άμεσα, βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα.αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, περισσότερων κεφαλαίων
φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα καιευρεία χρήση 'δομικών' ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αχρησιμοποίητων σήμερα, για να χρηματοδοτηθούν διάφορα οικονομικά προγράμματα.