Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στόχος η αριστερή διακυβέρνηση

Ρένα Δούρου  www.ethnos.gr


Στις 7 Μαΐου η χώρα θα έχει κυβέρνηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει σε τούτες τις κρίσιμες εκλογές με πρόταση διακυβέρνησης όχι διαμαρτυρίας. Στόχος μας είναι ο σχηματισμός ενός νέου συνασπισμού εξουσίας προκειμένου με μια αριστερή διακυβέρνηση να βγούμε από την κρίση, με καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, μορατόριουμ του χρέους, νέα οικονομική ανάπτυξη.
Διεκδικούμε με ρεαλιστικές προτάσεις την εξουσία για να αντισταθεί η χώρα μας στην υποτέλεια και την εξαθλίωση, όπου συνειδητά μας οδηγούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ποιος ο μεγαλύτερος κίνδυνος της σημερινής συγκυρίας;
Από την αρχή της κρίσης χρέους είχαμε αναδείξει την κρίση δημοκρατίας. Και ανησυχητικός είναι ο κίνδυνος ενίσχυσης της ακροδεξιάς και του νεο-ναζισμού, που εξέθρεψαν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.



Οι ίδιες, υπό κατάρρευση σήμερα, δυνάμεις σπεύδουν να αποσπάσουν οφέλη, εργαλειοποιώντας την, στο όνομα «υπεράσπισης της δημοκρατίας», προσπαθώντας να στήσουν το δίπολο της «άκρας δεξιάς-άκρας αριστεράς».

Μόνο μια πολύ ενισχυμένη από τις κάλπες Αριστερά μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση της βίας της ακροδεξιάς κατά Eλλήνων και μεταναστών και εγγύηση δημοκρατίας κατά της βαρβαρότητας.

Η Ρένα Δούρου είναι υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ