Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Για γέλια ή για κλάματα;


  Η εναγώνια προσπάθεια του Σαμαρά να διαψεύσει ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει την επικινδυνότητα στην πολιτική γραμμή που χαράζει η σημερινή ΝΔ.
Αποκαλύπτει επίσης το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί με την επιλογή του να στηρίξει την Κυβέρνηση Παπαδήμου και να συνυπογράψει το νέο μνημόνιο.
Την ίδια στιγμή που η δημοσκοπική κατηφόρα συνεχίζεται, επανέρχεται είτε με την απειλή αλλεπάληλων εκλογικών αναμετρήσεων μέχρι την επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας είτε με φθηνά επιχειρήματα για να πείσει (ποιους άραγε;) ότι είναι ικανό το κόμμα του να κυβερνήσει μόνο του.

Είναι μια προσπάθεια με εντελώς Δονκιχοτικά χαρακτηριστικά!

Μόνο που το πάθος το για εξουσία λειτουργεί σαν μπούμερανγκ για τον Σαμαρά και τους επιτελείς της ΝΔ. Γιατί αγνοεί τα πραγματικά δεδομένα:

Το ότι η εκλογική επιρροή του κόμματος του είναι μικρότερη και από αυτή του 2009!

Το ότι δεν υπάρχει κανένα ρεύμα νίκης για το κόμμα του, αντίθετα βοριαδάκι που οδηγεί σε άλλο αποτέλεσμα.

Το ότι ακόμη και η πρωτιά στις εκλογές που θεωρούταν δεδομένη λίγο καιρό πριν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Το ότι σε αυτές τις εκλογές αυτό που έχει απαίτηση να ακούσει ο Έλληνας πολίτης είναι η αλήθεια για την επόμενη ημέρα και όχι υποσχέσεις και θεωρίες που ακυρώνονται από την ίδια την πράξη.

Το άγχος του Σαμαρά είναι εμφανές όπως και η αδυναμία του να πείσει για το γιατί η «επαναδιαπραγμάτευση» αποτέλεσε παρελθόν και η αντιμνημονιακή παντιέρα κρύφθηκε μαζί με τα άπλυτα της τελευταίας περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Βλέποντας τον χθες στην ομιλία του στο Αιγάλεω να βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικού παροξυσμού δεν ήξερα αν θα έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω!

Ειδικά όταν τον άκουσα να λέει ότι : «μας είχαν ξεγραμμένους αλλά φθάσαμε να διεκδικούμε την εξουσία»!

Μα καταλαβαίνει ότι είναι κοντά στο να καταγράψει το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό της ΝΔ, ακόμη πιο χαμηλό και από το 34% του Καραμανλή;

Καταλαβαίνει ότι το βράδυ των εκλογών μπορεί να μην είναι αρχηγός της ΝΔ;

/ra64.wordpress.com