Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Παπαρήγα: «Όχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις μονοεδρικές


Παλιά μας τέχνη κόσκινο....ΓΖ
Η κ. Παπαρήγα υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ το 1981 και «είχε απορριφθεί και τότε», και χαρακτήρισε «αλλαγή βιτρίνας» τη σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε μάλιστα ότι αμφισβητεί και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στις περιφερειακές εκλογές, όλα τα κόμματα συνασπίστηκαν για να μην εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζονταν από το ΚΚΕ.

«Αυτή η πρόταση, λοιπόν, που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο απ' την αλλαγή μιας βιτρίνας», ανέφερε χαακτηριστικά η γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Να δεχτώ, πρόσθεσε, ότι μπορεί αυτή η βιτρίνα να είναι πιο όμορφα διακοσμημένη, να λειαίνει κάποιες οξείες γωνίες, το αποτέλεσμα, όμως, όπως έχουν δείξει ανάλογες κυβερνήσεις στη Γαλλία, στην Ιταλία και παλιότερα, αυτές οι κυβερνήσεις αναγκαστικά θα είναι υποχείρια της αστικής τάξης».


Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι κεντρική επιδίωξη του ΚΚΕ στις εκλογές είναι τα δύο κόμματα να αποδυναμωθούν όσο γίνεται περισσότερο και ιδιαίτερα απ' τα εργατικά λαϊκά στρώματα, που υποφέρουν και να ενισχυθεί αποφασιστικά το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Παρουσίασε τέλος την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί πάρα πολύ και ότι ο νόμος που πρόκειται να φέρει ο υπουργός Εργασίας δεν αντιμετωπίζει καθόλου το πρόβλημα.
www.protothema.gr