Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι η διερευνητική εντολή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης  Τσίπρας Τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να λάβει στις 2 μετά το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τις χθεσινές άκαρπες διαβουλεύσεις Σαμαρά.
O κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων, η οποία θα περιλαμβάνει την άρνηση του Μνημονίου, το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι αν ο κύκλος των διερευνητικών ολοκληρωθεί -έως την Παρασκευή- χωρίς αποτέλεσμα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρυχτούν εκλογές στις 17 Ιουνίου.
  O Αλέξης Τσίπρας,   θα επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ θα έχει επαφές και με κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή, όπως και με κοινωνικούς φορείς.
Χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία .


Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι προγραμματικές θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού μας σχεδίου διακυβέρνησης. Έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτήριας αφού οι υπογραφές αποτελούν τραγωδία για το λαό και τον τόπο. Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε ο ελληνικός λαός από την πόρτα.».

«Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης, εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας το εννοούσαμε και το εννοούμε αυτό που ζητήσαμε» δήλωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «την ακύρωση των βάρβαρων μέτρων και την αντικατάστασή τους από μέτρα ανάπτυξης για τη στήριξη των φτωχών και αδύναμων στρωμάτων».

Χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο καλπονοθευτικό, και πρόσθεσε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται η συνεργασία με άλλες δυνάμεις.

Απηύθυνε προειδοποίηση στους ξένους παράγοντες «να σεβαστούν λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση με ψήφο μη δοκιμάσουμε τεχνητό κλίμα εκβιασμών. Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε χθες από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί».