Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δημήτρης Παπαδημούλης: Με ευθύνη και σοβαρότητα για να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση με αριστερό, προοδευτικό, αντιμνημονιακό περιεχόμενο


Για τον Α. Τσίπρα:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μίας πολιτικής παράταξης που πριν από 2,5 χρόνια είχε πάρει 4,5%. Σε αυτές τις εκλογές πήρε 17%. Ένα σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας, παρότι αυτή η επιτυχία ανήκει σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που μόχθησαν γι’ αυτήν, πρέπει να πιστωθεί και στον ίδιο.
Είμαι βέβαιος ότι στις 14.00 που θα πάρει την εντολή από τον ΠτΔ, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του στο πλαίσιο των συλλογικών μας κατευθύνσεων έτσι ώστε με ευθύνη, με σοβαρότητα να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση με αριστερό, προοδευτικό, αντιμνημονιακό περιεχόμενο και σύνθεση, όπως την υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό».
 Αν θα υπάρχει αποτέλεσμα και θα σχηματιστεί κυβέρνηση:
«Να περιμένουμε να δούμε. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τελεσφορήσει και να έχουμε μία κυβέρνηση όπως την υποσχεθήκαμε.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά μαζί με τον Α. Τσίπρα εκπροσωπώ την αριστερά που λέει τι μπορεί να γίνει για να γίνουν πράγματα και όχι την αριστερά που περιγράφει τι δεν μπορεί να γίνει».

Για να αλλάξει κάτι στον τόπο και να βγούμε από τη μέγγενη του μνημονίου χρειάζεται μία αριστερά που να μπορεί να συνεννοείται. Εδώ και χρόνια λέμε ότι πρέπει να μπούμε οριστικά στην εποχή των κυβερνήσεων συνεργασίας».



Για τον πρόεδρο του ΣΕΒ:

«Διασκεδάζω με την ‘’οβιδιακή’’ μεταμόρφωση του εκπροσώπου του ΣΕΒ. Μέχρι τις εκλογές ο κος Δασκαλόπουλος, ο οποίος δεν παράγει τίποτα στην Ελλάδα, είναι επικεφαλής των βιομηχάνων αλλά έχει πουλήσει τις επιχειρήσεις του και έχει τα λεφτά του κάπου τοποθετημένα, επιτίθετο στο ΣΥΡΙΖΑ ως τον εκπρόσωπο των άκρων, της άρνησης, του χάους και έλεγε ‘’ ή ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή θα καταστραφούμε και θα βρέχει φωτιά’’. Από χθες βλέπω ότι νοιάζεται πώς θα φτιαχτεί κυβέρνηση με επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ. Αξιολογώ αυτή τη μεταστροφή».