Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αν φύγει η Ελλάδα η €ζώνη θα καταρρεύσει προειδοποιεί ο Πρόντι

Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, προειδοποίησε ο Ρομάνο Πρόντι Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, προειδοποίησε ο Ρομάνο Πρόντι

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει, με ηχηρή παρέμβαση του, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το Ευρώ. Στον αντίποδα, όλων όσοι υποστηρίζουν ότι η €ζωνη είναι επαρκώς προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός « Grexit» ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, «βλέπει» ότι μετά την έξοδο της Ελλάδας και άλλες χώρες θα αρχίσουν να πέφτουν θύματα της διεθνούς κερδοσκοπίας. Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καυστικός για τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος

Ο Ρομάνο Πρόντι, σχολιάζει με καυστικό τον τρόπο με τον οποίο, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της χώρας μας



Η Ευρώπη, όπως σημειώνει, γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων.

Και το να εγκαταλειφθεί η ενότητα, κατά τον ίδιο, είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση.

Η Ελλάδα, παρατηρεί ο Πρόντι, αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του Ευρώ, σίγουρα όπως σημειώνει πολύ λίγο.

«Αν εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει... θα φτάσει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην συνέχεια στην Ιταλία και στη Γαλλία», προειδοποιεί.

Την ίδια στιγμή, επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία ως επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, αφού αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα όντως, πρέπει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της, αναφέρει

«Οντως η χώρα αυτή παραποίησε τα στοιχεία της δημόσιας οικονομίας της, αλλά και οι Γάλλοι με τους Γερμανούς το επέτρεψαν. Όταν ήμουν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους έλεγα ότι πρέπει να χτίσουμε ένα σύστημα ελέγχου. Και εκείνοι απαντούσαν: ούτε κατά διάνοια».