Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αύξηση ληστειών κλοπών και διαρρήξεων το πρώτο 6μηνο του '12


Αύξηση της εγκληματικότητας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το 2012 Φωτογραφία αρχείου
Αύξηση στις ληστείες σε σπίτια, μέσα συγκοινωνίας, εκκλησίες και περίπτερα, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα το πρώτο εξάμηνο του 2012 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αύξηση καταγράφεται και στις απόπειρες ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων.
Το πρώτο εξάμηνο του 2012, έγιναν συνολικά 49.334 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, από τις οποίες οι μισές σχεδόν στην Αττική. Παρόλα αυτά, στο σύνολό τους έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2011, και περισσότερο αυτές που έγιναν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
Αύξηση καταγράφεται επίσης στις ανθρωποκτονίες, αλλά και στις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, μία στις τρεις ανθρωποκτονίες είχαν κίνητρο τη ληστεία.
Το πρώτο εξάμηνο του έτους, συνελήφθησαν 93.154 άτομα για διάφορες παραβάσεις, από τους οποίους οι 44.800 είναι παράνομοι μετανάστες. Επίσης, από την οικονομική αστυνομία συνελήφθησαν 642 άτομα για χρέη και άλλες φορολογικές παραβάσεις, με σύνολο οφειλών που ξεπερνά το 1 δισ. και 58 εκατ. ευρώ.

ERT