Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

«Ας έρθει ο Μιχαλολιάκος, να δω τι άνθρωπος είναι»

ΒΗΜΑτοδότης

«Ας έρθει στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, να τον γνωρίσω, να δω τι άνθρωπος είναι» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, όταν ρωτήθηκε εάν θα συναντηθεί με τον κ. Ν. Μιχαλολιάκο, στο πλαίσιο της επίσκεψης των πολιτικών αρχηγών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: «Ο κ. Μιχαλολιάκος, ως αρχηγός κόμματος εκλεγμένου στη Βουλή, θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ. Εάν ζητήσει να με συναντήσει, ας έρθει για να καταλάβω τι σόι άνθρωπος είναι», είπε ο Δήμαρχος, οι σχέσεις του οποίου, να σημειώσω, δεν είναι και οι καλύτερες με την Χρυσή Αυγή, αφού πολλές φορές με τις δηλώσεις του, βρέθηκε στο στόχαστρο των Χρυσαυγιτών.
***

Ο κ. Μπουτάρης ωστόσο επιμένει ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει εκφυλιστεί:«Από μείζον οικονομικό γεγονός κατάντησε να είναι βήμα πολιτικών εξαγγελιών. Δεν θέλω και δεν πρέπει η αντιπαράθεση που υπάρχει με τα πολιτικά κόμμα στη Βουλή να μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη», λέει. Κατά τον Δήμαρχο, που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να ξοδεύονται τόσα χρήματα για τη λειτουργία περιπτέρων κρατικών υπηρεσιών («γιατί να έχει η Πυροσβεστική, η Αστυνομία κτλ περίπτερα;- διερωτάται) σε μία διεθνή οικονομική έκθεση, το κύριο μέρος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, θα πρέπει να εξαγγέλλεται στη Βουλή, από τον Πρωθυπουργό (κατά τη συζήτηση, όπως λέει, για τον Προϋπολογισμό) και όχι στην ΔΕΘ.
***
Δεν έχει αντίρρηση, ωστόσο τώρα να έρθει ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε πει πριν από 15 ημέρες, αλλά, θέλει η ΔΕΘ να αποτελέσει βήμα για τον εξαγωγικό προσανατολισμό της χώρας, καθώς και την οικονομική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης: «Ας έρθουν οι πολιτικοί αρχηγοί για θέματα ΔΕΘ και την διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας», λέει σήμερα ο κ. Μπουτάρης.
***
Καβγάς, και ίσως αυτό να συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης ξέσπασε όχι ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΡΤ και κυβερνητικών στελεχών (αυτό συνέβη και στο παρελθόν), αλλά ανάμεσα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υφυπουργό για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης κ. Σ. Κεδίκογλου και του διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΤ, δημοσιογράφου κ. Γ. Κογιάννη. Αφορμή στάθηκε η ασυνήθιστη επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Κεδίκογλου (για την οποία σας είχα ενημερώσει από χθες) προς τη Διεύθυνση Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας τους επικεφαλής της «ανεπαρκείς, γιατί χάνουν ειδήσεις». Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Κογιάννη: «από πότε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, κάθε κυβέρνησης, λειτουργούν ως αρχισυντάκτες του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται ο κ. Κεδίκογλου;», διερωτάται ο κ. Κογιάννης και αποστέλλει μάλιστα βίντεο με τις απευθείας δηλώσεις του κ. Δένδια έξω από το Μαξίμου, για τους αστυνομικούς που φεύγουν από τα γραφεία και πηγαίνουν στο δρόμο. Και επιπλέον υπάρχει και ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη της ΕΡΤ.
***
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει, λέγοντας ότι μπορεί να μεταδόθηκε η είδηση με τον κ. Δένδια, αλλά δεν μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού που έχει και μεγαλύτερη θεαματικότητα: «Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι τηλεθεατής, όπως όλοι οι Έλληνες και έχει δικαίωμα να κάνει κριτική», είπε επιμένοντας ωστόσο ότι δεν μεταδόθηκε ζωντανά η επιτυχία του Ολυμπιονίκη μας κ. Ηλία Ηλιάδη, αλλά μαγνητοφωνημένη. Αυτό αφορά το αθλητικό τμήμα στο οποίο θα πρέπει να κυβερνητικός εκπρόσωπος, να απευθυνθεί, λέει ο κ. Κογιάννης και αναφέρει ότι λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, τα κεντρικά δελτία, έχουν μικρότερη διάρκεια. Τι κρύβεται όμως πίσω απ´ όλα αυτά;
***
Εκείνο που έμαθα, είναι ότι η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, που τοποθετήθηκε από τον κ. Κεδίκογλου, προτού ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει τη δήλωση περί ανεπάρκειας της Διεύθυνσης Ειδήσεων, είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Κογιάννη, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Η παραίτηση ζητήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πρωτιά της ΕΡΤ στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο κ. Κογιάννης, αρνήθηκε να παραιτηθεί υποστηρίζοντας ότι δεν τον τοποθέτησε εκεί κανένα κόμμα καθώς ξεκίνησε ως απλός ρεπόρτερ και εξελίχθηκε σταδιακά σε στελεχιακή θέση. Έπεται συνέχεια...
***
«Ο καφετζής και ο εφοριακός» ή «πώς έπεσαν οι μίζες στο υπουργείο Συγκοινωνιών» είναι οι χαρακτηριστικοί τίτλοι που δίνουν οι απλοί πολίτες στο ηλεκτρονικό κάλεσμα του κ. Θ. Πάγκαλου προς όλους τους πολίτες για να συμβάλουν στην συγγραφή του βιβλίου του με τίτλο «Μαζί τα φάγαμε». Είναι τόση μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών που έπεσε το δίκτυο στην ηλεκτρονική σελίδα Mazi ta fagame. Το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης των πολιτών στο πάρτι που έγινε τα τελευταία χρόνια. Περιγράφει, όπως λέει ο συγγραφέας, το πόσα, πότε, πως και ποιοι τα φάγανε και πως κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω
***
Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης θα απονείμει βραβείο στη μνήμη του στενού του συνεργάτη Νίκου Θέμελη, στις 20 Αυγούστου στην Άνδρο. Με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Ι. Γλυνού έχουν καθιερωθεί βραβεία που δίνονται σ´ έναν διακεκριμένο συγγραφέα. Η συγγραφέας κυρία Αλεξάνδρα Δεληγιώργη θα βραβευτεί για το βιβλίο της «Ο τρυφερός σύντροφος» που αναφέρεται στον πρωτοπόρο έλληνα κοινωνιολόγο Γιώργο Σκληρό.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ