Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Αθήνας: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 11 π.μ. ενάντια στην κατάργηση του χειμερινού επιδόματος


Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας μεθαύριο, Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), απαιτώντας να μην καταργηθεί το χειμερινό επίδομα των οικοδόμων. Για τους οικοδόμους, όπως και για τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους (π.χ. ξενοδοχοϋπάλληλοι), το χειμερινό επίδομα είναι απαραίτητο, με δεδομένο ότι η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη.
«Την ώρα που η ανεργία στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου, «που ακόμη και όσοι λιγοστοί δουλεύουν αμείβονται με 30 ευρώ μεροκάματο και μένουν απλήρωτοι για μήνες, η κυβέρνηση συνεχίζει το εγκληματικό της έργο. Καταργεί το χειμερινό βοήθημα που περίμεναν πώς και πώς χιλιάδες συνάδελφοι για να μπαλώσουν κάποιες τρύπες του οικογενειακού προϋπολογισμού. Για να ανταποκριθούν στα έξοδα της σχολικής χρονιάς που ξεκινάει. Για να βάλουν πετρέλαιο, που η τιμή του έφτασε στα ύψη (1,40 ευρώ το λίτρο), για να ζεστάνουν την οικογένειά τους το χειμώνα.
Αντί λοιπόν να επεκταθεί η χορήγηση του βοηθήματος σε περισσότερους οικοδόμους, αντί να δοθεί έκτακτο βοήθημα σε όλους τους άνεργους οικοδόμους, όπως ζητάει εδώ και πολύ καιρό το Συνδικάτο μας, η κυβέρνηση έρχεται να αποτελειώσει τον κλάδο. Κλέβουν τον ιδρώτα μας για να χρηματοδοτήσουν τους τραπεζίτες και τους κατασκευαστές με ζεστό χρήμα. Αυτός είναι ο καημός τους.


Μπροστά μας έχουμε δύο επιλογές: 'Η θα συμβιβαστούμε και θα περιμένουμε το μοιραίο ή θα παλέψουμε για τη ζωή μας. Ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας. Αυτή είναι η απόφασή μας.


Το χειμερινό επίδομα ήταν μια κατάκτηση του κλάδου, που έγινε κάτω από σκληρούς αγώνες για να δώσει μια ελάχιστη ανακούφιση στους οικοδόμους που κάθε χρόνο έχαναν πολλά μεροκάματα λόγω καιρικών συνθηκών. Το βοήθημα δινόταν από τον ΟΑΕΔ γιατί προερχόταν από κρατήσεις που γίνονται στους οικοδόμους και άλλους εργαζόμενους. Δε μας χάρισε κανένας τίποτα. Δικά μας λεφτά είναι και το χειμερινό βοήθημα και το επίδομα ανεργίας. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε.


Καλούμε όλους τους οικοδόμους σε γενικό ξεσηκωμό και αγώνα. Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει απαντάμε με τον αγώνα μας».