Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Σύγκρουση» της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση


 Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας μετά τα επεισόδια

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση τα «Τάγματα Εφόδου» της Χρυσής Αυγής, που επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις αρχές, όπως συνέβη με τις τελευταίες επιθέσεις στους πάγκους παράνομων μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές της Ραφήνας και του Μεσολογγίου, τους οποίους και κατέστρεψαν.
Η κυβέρνηση αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα από τα «συνηθισμένα» κόμματα και πως όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά της να ανεβαίνουν, τόσο το ακροδεξιό κόμμα θα επιχειρεί να αποδείξει πως οι Έλληνες είναι απροστάτευτοι απέναντι στους μετανάστες, παράνομους ή μή, όπως έγινε στην περίπτωση της Ραφήνας και του Μεσολογγίου. Χαρακτηριστικό είναι, πως στην σ’ αυτήν την περίπτωση, υπέρ των ενεργειών των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής, τάχθηκε το Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαίθριων Πωλητών Ελλάδας.

Σήμερα, μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι αν αφήσουμε συμπεριφορές τύπου Χρυσής Αυγής να εξελιχθούν, θα γίνουμε ζούγκλα. Διαβάστε περισσότερα

Είναι προφανές πλέον, πως έχει ξεκινήσει μια «κόντρα» της Χρυσής Αυγής με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ξεκίνησε την ίδια ημέρα που ο κ.Νίκος Δένδιας, αναλάμβανε και επίσημα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, την επομένη των εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Τότε, με το «καλημέρα» και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ είχε στείλει το «πρώτο μήνυμα» προς τη Χρυσή Αυγή και τον Γ.Γ κ.Νίκο Μιχαλολιάκο. «Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η υποκατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας στο έργο τους δεν προβλέπεται ούτε από το δικαιϊκό, ούτε από το αξιακό μας σύστημα. Γνωρίζω ότι διερχόμαστε την ύψιστη πρόκληση της αμφισβήτησης, από τη μία ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος και της απόπειρας υποκατάστασης, από την αντίπερα ακραία εκδοχή» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Άμεση ήταν η απάντηση από την Χρυσή Αυγή. «Απαιτείται πρωτίστως υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αρετές που δε συνάδουν με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Υπουργού. Το κόμμα μας δεν αποτελεί ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος, ούτε επιχειρεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Ακραία είναι η Νέα Δημοκρατία, που ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για τη σημερινή εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η χώρα».

Ωστόσο στη συνέχεια, και με τις νέες δημοσκοπήσεις να αυξάνουν τα ποσοστά της, Χρυσής Αυγής κατέληξε να παρεμβαίνει εκεί που το κράτος είτε είναι ανύπαρκτο, είτε έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες.

Η αρχή έγινε με τη λειτουργία Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας. Τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στην Κόρινθο, στα οποία πρωτοστάτησε ο τοπικός βουλευτής της Χ.Α κ.Ευστάθιος Μπούκουρας, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ κ.Νίκου Δένδια, ο οποίος με αυστηρό ύφος επεσήμανε πως : «η πολιτεία δεν θα δεχτεί τη δράση Ταγμάτων Ασφαλείας». Η απάντηση καυστική από τον Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, μιλώντας σε εκδήλωση στις Θερμοπύλες.

«Βγήκε ο Δένδιας, με ειρωνικό χαμόγελο να πει ότι θα συντρίψουμε τα τάγματα εφόδου. Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν. Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ας έρθουν να μετρηθούμε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος» δήλωσε συγκεκριμένα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις προθέσεις του κόμματος του να παρεμβαίνει, όπου αυτό θεωρεί πως καταπατώνται τα δικαιώματα των Ελλήνων, από μετανάστες, παράνομους ή μη, και όχι μόνο.

Οι τελευταίες επιθέσεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, κατά αλλοδαπών μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές της Ραφήνας και της Αιτωλοακαρνανίας και η απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να θέσει σε διαθεσιμότητα τον διοικητή του ΑΤ.Τ Ραφήνας, να αποσύρει τους αστυνομικούς – φρουρούς από τους βουλευτές του κόμματος, αλλά και να προχωρήσει σε προσαγωγές όσων ευθύνονται για τα επεισόδια, με ελέγχους προσώπων έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ.Μιχαλολιάκου, που μίλησε ευθέως για : «ωμή τρομοκρατία και κατάφωρη παραβίαση των βασικών άρθρων του Συντάγματος» προειδοποιώντας με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. «Το καθεστώς του μνημονίου και των τοκογλύφων παραβιάζει το Σύνταγμα και ασκεί ωμή τρομοκρατία εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Η Χρυσή Αυγή δεν πτοείται και δεν θα σταματήσει τον δίκαιο και νόμιμο Αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού» τόνισε ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του για τη συνέχεια. Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά την «πολιορκία» των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης, από μια Διμοιρία των ΜΑΤ, το κόμμα απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ.Νικ.Παπαγιαννόπουλου, προκειμένου: «να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα, από την αυθαίρετη πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο που υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός μας» όπως αναφέρει συγκεκριμένα το εξώδικο.

Η κόντρα Χρυσής Αυγής, υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και ΕΛ.ΑΣ είναι προφανές πως θα έχει και συνέχεια.