Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΚΕ: «Δήμιος» των εργατικών κατακτήσεων ο Βρούτσης


«ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΖΗΛΟ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΜΙΣΘΩΝ ΠΕΙΝΑΣ»

«Δήμιο των εργατικών κατακτήσεων» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, καλώντας σε ταξική αφύπνιση.
«Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης αποδεικνύεται ο επιμελέστερος δήμιος των εργατικών κατακτήσεων. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για το ζήλο του υπουργού στη σφαγή των μισθών πείνας και των επιδομάτων εξαθλίωσης, στην απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και από τις ελάχιστες εισφορές, στην κατάργηση του 8ωρου, στις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, στη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, στη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ «για τα αντεργατικά μέτρα που συναποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα».

Το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, ανεξάρτητα από τον τόπο δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις, κάθε άνεργος, έχει χρέος και πρέπει να συμβάλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας για να σταματήσει τώρα το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται».

Το ΚΚΕ καλεί σε «ταξική αφύπνιση, αλληλεγγύη και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια στον κοινό εχθρό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ».

ethnos.gr