Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

VPRC: Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος της Χρυσής Αυγής


Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της VPRC, για την εφημερίδα «Η Ελλάδα σήμερα».Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της VPRC, για την εφημερίδα «Η Ελλάδα σήμερα».Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υποχωρεί ακόμη περισσότερο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, τον Οκτώβριο, είναι: ΣΥΡΙΖΑ 30,5% -έναντι 30% τον Σεπτέμβριο, ΝΔ 27% (28%), Χρυσή Αυγή 14% (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 7% (7%), ΚΚΕ 6,5% (6%), ΠΑΣΟΚ 5,5% (7,5), ΔΗΜΑΡ 5,5% (4%), Δημιουργία Ξανά 1% (1%), Οικολόγοι Πράσινοι 1% (1,5%), ΛΑΟΣ 0,5% (1,5) και άλλο κόμμα 1,5%.



Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,6%, η ΝΔ 11,7%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το ΠΑΣΟΚ 0,5%, η ΔΗΜΑΡ 0,2%, κανένα κόμμα 35,3%, ενώ ΔΞ/ΔΑ απάντησαν το 20,4% των ερωτηθέντων.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ποσοστό 12,4, έναντι 10% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 53,2% των ερωτηθέντων δηλώνει κανένας.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν αντίθετοι με τα νέα μέτρα και εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει, ενώ εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το 78% πιστεύει ότι είναι περισσότερο εκτεθειμένο στη φτώχεια, έναντι 70% τον Σεπτέμβριο, ενώ το 82% δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερεύσει η προσωπική του οικονομική κατάσταση (85%).

Το 77% πιστεύει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η συνολική οικονομική κατάσταση και το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση.

Τέλος, το 78% διαφωνεί με το νέο πακέτο μέτρων έναντι 68% που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Χρυσή Αυγή: Διπλασιάσαμε το ποσοστό μας, χωρίς ακόμα να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα

Η δημοσκόπηση δίνει « απάντηση στην απορία πολλών γιατί ολόκληρο το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα μας επιτίθεται μανιασμένα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Όπως υπογραμμίζει, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό διπλάσιο από αυτό των εκλογών του Ιουνίου και χωρίς ακόμα να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα.

«Με τέτοια αποτελέσματα, ετοιμασθείτε για νέο γύρο ύβρεων, λάσπης και συκοφαντίας κατά του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.