Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται Προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου


Σίγουρη θεωρείται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να εξεταστεί διεξοδικά ο ρόλος του πρώην υπουργού στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής τυχόν αδικημάτων.

Το πρόβλημα της παραγραφής δημιουργείται καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα τυχόν ποινικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει αμέσως μετά το αδίκημα.

Έτσι, οι διπλές εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) και η "Βουλή της μίας ημέρας" δημιουργούν συνθήκες που διχάζουν τους συνταγματολόγους, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το αδίκημα έχει ήδη παραγραφεί. Ωστόσο πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η "Βουλή της μίας ημέρας" δεν δημιουργεί προβλήματα στη διενέργεια προανακριτικής, ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει πάσει θυσία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν στη σύσταση προανακριτής, ενώ το Σάββατο το θέμα συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η τρικομματική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τη σχετική πρόταση την Δευτέρα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης σε δηλώσεις του στο Mega άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα θα καταθέσει δική του πρόταση.

Τι υποστηρίζει ο Παπακωνσταντίνου

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τονίζει πως δεν γνώριζε ότι υπήρχαν στη λίστα πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος και θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια. Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση, προσθέτει.

"Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί 'αλλοίωσης'", αναφέρει. Τι υποστηρίζει ο πρώην υπουργός
Εκτός κόμματος έθεσε το ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπακωνσταντίνου έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις διαφορές που υπήρξαν στη λίστα Λαγκάρντ. 

http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου