Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

0% από την δόση των 34,3 δις για τα άτομα με αναπηρίες ή για τους 3 εκατομμύρια φτωχούς Έλληνες…



Ας δούμε πώς κατανεμήθηκε η περίφημη «δόση» και ποιοί λόγοι «διαπραγματευτικής εθνικής επιτυχίας» εμπεδώθηκαν και συναρτίσθηκαν με την εκταμίευση της:

Κατανομή δόσης
40 εκατομμύρια για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων
255 εκατομμύρια για δημοτικά χρέη
180 εκατομμύρια για την αποπληρωμή χρεών προς νοσοκομεία και φαρμακοποιούς και
700 εκατομμύρια για την αποπληρωμή των επιστροφών της φορολογίας εισοδήματος
16 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δις για τον προϋπολογισμό και 11,3 δις για την κάλυψη του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας.
λινκ στοιχείων: http://www.keeptalkinggreece.com/2012/12/21/greek-pm-samaras-heralds-distribution-of-bailout-tranche-just-not-for-the-poor/

0% της δόσης για τα άτομα με αναπηρίες



Μόλις μερικές ημέρες πριν μία γυναίκα με προβλήματα ακοής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καθώς δεν μπορούσε να ζήσει πλέον αξιοπρεπώς ούτε και να στηρίξει το παιδιά της. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος δήλωσε ότι όλοι οι κωφοί σε αυτήν την χώρα αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση επειδή δεν έχουν λάβει τα επιδόματά τους για τους τελευταίους 6-8 μήνες…»

Τα άτομα που διαβιούν στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχειας έχουν υπερβεί πλέον τα 3 εκατομμύρια (3,03 εκατομμύρια σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ).. Η «σωτήρια δόση» δεν προβλέπει όμως συγκεκριμένη στόχευση για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων…

Αντώνης Σαμαράς:

«Σήμερα τελειώνει μια μεγάλη και δύσκολη περίοδος, τελειώνουν οι πιέσεις, οι εκβιασμοί για έξοδο από το ευρώ. Η Ελλάδα κερδίζει την ευκαιρία να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη.

Τα χρήματα της εκταμίευσης και οι διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν δικαίωση για την πολιτική των τριών κομμάτων

που πίστεψαν στην αναγέννηση της Ελλάδας και όχι στην καταστροφή της.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και τους βουλευτές τους και τους βουλευτές της ΝΔ».

Mε bold υπογραμμίζονται οι καταφανέστατες και πρόδηλες αντιφάσεις του πολιτικού λόγου Σαμαρά. Τελειώνει μία μεγάλη και δύσκολη περίοδος – όπου η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία αυξάνεται δραματικά, όπου οι νέοι μεταναστεύουν, όπου το 36% των εργαζόμενων δουλεύει σε αδήλωτες εργασίες, όπου η κοινωνική συνοχή διαρρηγνύεται – όχι δεν τελειώνει αλλά συνεχίζεται..

Η καταφανέστατη αντίφαση όμως έχει να κάνει με τους εκβιασμούς για την έξοδο από το ευρώ.. Προσπαθώντας να μεταθέσει τις εκβιαστικές πρακτικές στους ευρωπαίους εταίρους μας αμελεί τεχνηέντως να αναφερθεί στον στυγνό εκβιασμό των Ελλήνων ψηφοφόρων και στην επαπειλούμενη «καταστροφή» της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη… Με απλά λόγια επιχειρεί να διαγράψει μονοκοντυλιάς την σκληρή καθημερινή κοινωνική πραγματικότητα και να αναφερθεί στην εκταμίευση της δόσης ως μία «μεγάλη διαπραγμετευτική νίκη» από την οποία η Ελλάδα έχει την ευκαιρία (σημείωση — πώς εννοούμε πλέον την Ελλάδα αν δεν αναφερόμαστε καν στην ελληνική κοινωνία και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει) να βγεί από την κρίση «όρθια»…

Πηγές:

Todos somos Grieggos,

antinews.gr (δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά)

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Valeria Benitez για τa στατιστικά στοιχεία του θέματος.

Πηγή http://socialpolicy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου