Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς και στη μέση ο Βενιζέλος

Ο πρωθυπουργός υποχρεωμένος να στηρίζει το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΑπό χθες το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει έναν άσο στα χέρια του τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί είτε μόνο του είτε με άλλα χαρτιά. Κι αυτό διότι κάθε φορά που η Κουμουνδούρου θα δείχνει προς την κατεύθυνση των ποινικών ευθυνών του κ. Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ, ο Πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να στηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Μια στήριξη η οποία, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον εκθέτει απέναντι κυρίως στον ελληνικό λαό (ο τελευταίος άλλωστε δεν τρέφει και τις καλύτερες των εντυπώσεων για το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του), αλλά και στον κόσμο της ΝΔ. Ενδιαφέρον θα έχει και η στάση της ΔΗΜΑΡ (βούτυρο στο ψωμί της είναι η περαιτέρω αποδόμηση της Ιπποκράτους), αλλά και η στάση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή κρατά στα χέρια του μια υπόθεση την οποία κάθε φορά που θα ανακινεί θα προκαλεί το λιγότερο εσωστρέφεια στους συγκυβερνώντες. Γι αυτό και τα στελέχη του (πιθανότατα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναζητείται ένας ακόμη) θα συμμετέχουν κανονικά στην επιτροπή που θα συσταθεί ακόμη κι αν απορριφθεί η πρόταση του και επιλεγεί η πρόταση των συγκυβερνώντων.
Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με την τρέχουσα επικαιρότητα η οποία τουλάχιστον για τον κόσμο φαντάζει και είναι ζοφερή. Για τα στελέχη του κόμματος με την αυγή του 2013 οι πολίτες και ειδικά οι ασθενέστερες τάξεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία σειρά από μέτρα που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, αλλά και με νέες περικοπές που δεν προβλέπονται αλλά θα είναι ανγκασμένη η Κυβέρνηση να λάβει λόγο της υστέρησης των προβλεπομένων εσόδων.
Δεν αποκλείεται λοιπόν, λένε στην Κουμουνδούρου, ο συνδυασμός μιας ζοφερής καθημερινότητας που έτσι κι αλλιώς ασκεί πίεση στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και οι εξελίξεις στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ και των ποινικών ευθυνών του Ευαγ. Βενιζέλου να αποδειχθούν δύο καρπούζια που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει
http://anarxaszante.blogspot.gr


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου