Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Με νέο φορολογικό


Η χώρα αποκτά νέο φορολογικό σύστημα με προσανατολισμό την αύξηση των εσόδων και όχι τη χορήγηση αναπτυξιακών κινήτρων. Όμως όλα αυτά λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενα: η κυβέρνηση νομοθετεί έχοντας κατά νου τις δεσμεύσεις, τις υποχρεώσεις και την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας. Από την άλλη, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, τη βασική αιτία της παθογένειας μας.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης είπε στη Βουλή όσα έχουν πει τόσοι και τόσοι προκάτοχοί του: «Μέσα στο εξάμηνο, έχουμε κάνει πράγματα για τη φοροδιαφυγή. Ξεκαθαρίζουν οι κανόνες με τις ενδοομιλικές συναλλαγές και ενισχύουμε την υπηρεσία ελέγχου. Εγώ δεν θα παίξω με τη φοροδιαφυγή. Δεν αντέχει η χώρα και οι πολίτες.» Το σημαντικότερο από όσα είπε είναι ότι προβλέπονται ελαφρύνσεις για τα εισοδήματα κάτω των 25.000 ευρώ.

Οι σημερινές ομιλίες των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης ήταν επικριτικές και μάλιστα σε υψηλούς τόνους. Ειδικά ο Πάνος Καμμένος κινήθηκε στα γνωστά επίπεδα «Επτακόσιες χιλιάδες Έλληνες και νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Τρία εκατομμύρια είναι οι φτωχοί στην πατρίδα μας. 80% αυξήθηκαν τα συσσίτια που γνωρίζουμε. Το 57% των νέων είναι άνεργοι. Από το 2009, έχει μπει λουκέτο σε 500.000 επιχειρήσεις. Από το 2012, το 13% των παιδιών μας σταμάτησε το σχολείο. Όσοι έχουν σπίτι θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο κράτος. Και το κράτος θα παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του Έλληνα στους τραπεζίτες δανειστές. Αυτό είναι η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας».

«Η κυβέρνηση υποχρεώνει στην τήρηση αποδείξεων σε ποσοστό 25% επί των εισοδημάτων, εξαιρεί όμως από αυτές τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.» είπε η Αλέκα Παπαρήγα. «Αν δεν έχουμε τις αποδείξεις της ΔΕΗ πως θα τις μαζέψουμε τις αποδείξεις; Με τα μπρόκολα και τα λάχανα; Δεν μπορεί να βγάζετε έξω τα έξοδα πρώτης ανάγκης. Θα πάμε στη λάμπα πετρελαίου;»

Η Ασημίνα Ξυροτήρη της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το νομοσχέδιο δεν συμβαδίζει με τις αρχές του κόμματος, αλλά το ψηφίζει λόγω συνθηκών.
«Η Χρυσή Αυγή δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την απάνθρωπη και αντεθνική πολιτική. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προσπάθεια τους να ξεπουλήσουν τη χώρα έναντι πινακίου φακής», είπε ο Η. Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή.

http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου