Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Επιχείρηση "βιλα Αμαλία" στου Ζωγράφου - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου


Από το φορολογούμενο Έλληνα συντηρούνται αυτά τα "ΟΡΓΑΝΑ της ΑΤΑΞΙΑΣ". Ηρθαν στη Βίλα όχι για να επιβάλλουν την τάξη, Όχι για να προστατέψουν τα παιδιά από τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά για να δημιουργήσουν κλίμα ανωμαλίας που να δικαιολογεί την "επέμβαση" . Η μεγάλη συμμετοχή ανδρών και γυναικών με άσπρα μαλλια, ήταν αποτρεπτική. Αλά ξέρουμε: Την επόμενη φορά που θα προστεθούν νέοι φόροι, που θα γίνουν περικοπές σε συντάξεις, που θα ξεπουληθεί δημόσια περιουσία, πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Τότε θα επιβληθεί η τάξη για να σωθεί η κοινωνία από τους άνομους καταληψίες και θα εκκενωθεί ο χώρος στον οποίο κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ, βλήματα όλμου, Καλάσνικοφ, οπλοπολυβόλα, Νάρκες οχημάτων, Ναπάλμ, Τορπίλες.. και πιθανότατα στα υπόγεια της βίλας θωρακίζονται jeep και μικρά αποβατικά σκάφη (για να κτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της cosko στον Πειραιά) Γ.Ζ.

Αν η προχτεσινή περικύκλωση της Βίλας Ζωγράφου από αστυνομικές δυνάμεις ήταν μια πρόβα για "Βίλα Αμαλία", στη γραμμή Δένδια για λήξη όλων των καταλήψεων, τότε μάλλον πρέπει να αναρωτηθούμε ποια θα είναι η επόμενη αφορμή.



Το Σάββατο βράδυ ήταν η έφοδος μελών της Χρυσής Αυγής, που γύριζαν από συγκέντρωση στα Ίμια. Η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κάποιοι, κατά την επιστροφή, αφού πρώτα πέρασν και έκαναν ζημιές στον "Μπερντέ", κατευθύνθηκαν προς τη Βίλα Ζωγράφου.

Οι καταληψίες ήταν ενημερωμένοι και συνεπώς προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουν, και έτσι όταν "αφίχθη" η ομάδα της Χ.Α., υπήρξε συμπλοκή.

Έκτοτε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Βίλα. Το ίδιο το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου δεν απέκλειε έφοδο των δυνάμεων, προκειμένου να "σπάσει" η κατάληψη. Ωστόσο, όπως σχολίαζαν εκ των υστέρων πηγές μας, ήταν πολύ πρόχειρη η επιχείρηση και πάρα πολύς ο κόσμος έξω από τη Βίλα, για να κάνουν στα αλήθεια το "ντου".

Για να δούμε, θα υπάρξει συνέχεια;

Δείτε το βίντεο:


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου καταγγέλλει το στημένο σκηνικό που φτιάχνει η αστυνομία σε άψογη συνεργασία με το ακροδεξιό παρακράτος της ΧΑ. Το Σάββατο στις 22:00 ομάδα χρυσαυγιτών, 10 και πλέον ατόμων επιβαίνοντες σε μηχανάκια επιτέθηκαν στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της περιοχής μας. Αφού προξένησαν ζημιές στο Μπερντέ στα Ιλίσια επιτέθηκαν στον αυτοδιαχεριζόμενο χώρο της βίλας ζωγράφου και αποκρούστηκαν από ομάδα αντιφασιστών. Σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο η αστυνομία παρατάχθηκε μαζικά στην πλατεία Γαρδένια με περισσότερους από 100 αστυνομικούς των ομάδων ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και της άμεσης δράσης ενώ λίγο αργότερα διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν έξω ακριβώς από τη Βίλλα Ζωγράφου. Η άμεση κινητοποίηση της κοινωνίας του Ζωγράφου αποσόβησε την εισβολή και βοήθησε στο να καταρρεύσει το σενάριο ακροδεξιών και κατασταλτικών κύκλων ότι δήθεν οι καταληψίες επιτέθηκαν σε τυχαία περαστικούς.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η επίθεση έγινε λίγη ώρα αφού η πορεία των χρυσαυγιτών για τα Ίμια κατέληξε στα νέα κεντρικά τους γραφεία στη Μεσογείων. Άρα το περιστατικό υποδηλώνει πως τα γραφεία αυτά θα είναι το ορμητήριο για πολλές ακόμα επιθέσεις.

Η στρατηγική της έντασης που έχει επιλέξει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ υιοθετώντας πλήρως την ακροδεξιά ατζέντα της εγκληματικής συμμορίας Χρυσή Αυγή είναι συνταγή για τη βίαιη λιτότητα που ετοιμάζουν. Συγκυβέρνηση και Χρυσή Αυγή γνωρίζουν πως για να συνεχιστεί η φτωχοποίηση των ήδη φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει απαραιτήτως να καμφθεί κάθε συλλογική αντίσταση. Απέναντι στην αυταρχικότητα τους προτάσσουμε τις ανάγκες των πολλών.

Συμμετέχουμε μαζικά στη διαδήλωση του Σαββάτου 9/2 στις 13:00 συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας ενάντια στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων".


http://www.zo2.gr/index.php/dhmoi/zwgrafou/308-epiheirisi-vila-amalia-stou-zografou-i-anakoinwsi-tou-siriza-zografou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου