Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Φ.Ολάντ: Βιάστηκαν να ξεγράψουν την Ελλάδα


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κράτησε στην ευρωζώνη την Ελλάδα, την οποία ορισμένοι βιάστηκαν να ξεγράψουν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «αύριο» της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε απαραίτητη τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ «πρέπει να στηρίξει τους φτωχότερους, εκείνους που υποφέρουν περισσότερο».
Όπως τόνισε στην ομιλία του, πρέπει να γίνουν εξοικονομήσεις στον κοινοτικό προϋπολογισμό, αλλά όχι τέτοιες που θα υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή οικονομία, κάνοντας λόγο για «κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης και αλληλεγγύης για όλους».

«Αρνούμαι να καταδικάσω την Ευρώπη σε λιτότητα χωρίς τέλος», σημείωσε ακόμη, ενώ υπογράμμισε ότι «οι χώρες με πλεονάσματα είναι εκείνες που πρέπει να δώσουν την πρώτη ώθηση στην ανάπτυξη». Και πρόσθεσε: «το άλμα για την Ευρώπη θα είναι συλλογικό ή δε θα γίνει».

Ο Γάλλος πρόεδρος συζητά στο Στρασβούργο με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο το μέλλον της ΕΕ και της ευρωζώνης, την οικονομική κρίση και τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014 - 2020.

* Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου