Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τον σκασμό!



Εσείς. Που κάθε πρωί, ξεκινάτε για να πάτε να σπείρετε τη βρωμιά σας και να γυρίσετε στο βολικό σας το σπιτάκι το μεσημέρι. Που αγαπάτε μόνο το χρήμα και κυνηγάτε μόνο την καριέρα.
Διεφθαρμένοι επαγγελματίες, τρέντι γιάπηδες που μυρίζετε φορμόλη. Ανόητοι φελοί χωρίς κουλτούρα και παραστάσεις.
Μίζερα ανθρωπάκια που παρκάρετε μπροστά σε ράμπες για καροτσάκια για να κερδίσετε πενήντα μέτρα περπάτημα στο δρόμο για το κυνήγι του φανερού θησαυρού του εύκολου πλουτισμού.
Ταπεινά σκουλήκια που δε διστάζετε να ξεπουλήσετε τα πάντα για μισό κιλό μαύρο χρήμα ακόμη, στην υγειά των υπόλοιπων κορόιδων.
Που από τέχνη ξέρετε μόνο από Φοίβο.
Εσείς που δεν κοιτάξατε ποτέ πίσω από τις λέξεις και το φαίνεσθαι και διαμορφώνετε τη γνώμη σας μόνο με βάση όσα σας πασάρουν. Εσείς που παπαγαλίζετε όσο λένε οι Νίκοι και οι Λάκηδες.
Εσείς που σκορπάτε κατοστάρικα στα βρώμικα μπαράκια για να ικανοποιήσετε το βαρύ το αντριλίκι σας και με τα ίδια χέρια χαϊδεύετε τα παιδιά σας.
Εσείς με τις γραβάτες τις καθαρές πάνω στον άπλυτο λαιμό σας.



Που μικροί κοροϊδεύατε τα παιδάκια που ήταν κοντά, χοντρά, χαζά. Διαφορετικά. Εσείς που ακόμη τρέμετε το διαφορετικό γιατί είναι απειλή για την κοινωνία σας.

Όλοι εσείς που αγοράζετε ηλεκτρονικά είδη, συσκευές, αμάξια, gadgets και λίγη αγάπη.

Εσείς που ερωτεύεστε σαν να κάνετε μπίζνες και πηδάτε για να εκτονώσετε τα νεύρα σας πριν το κρίσιμο ραντεβού σας με τους μανατζαρέους.

Εσείς που το μόνο που ξέρετε από αγγέλους είναι ο Πυριόχος.

Εσείς, διεφθαρμένα σκουλήκια που έχετε πνίξει με τη μπόχα της ψυχής σας τα πάντα γύρω σας.

Εσείς, κάθε πρωί που ξεχύνεστε για να εξαπλώσετε τη δυσωδία σας και να γίνετε λίγο πιο κενοί ακόμη, φροντίστε να κάνετε ησυχία. Είστε η μειοψηφία. Αλλά η πλειοψηφία δε μπορεί να σας βλέπει. Και δε μπορεί να σας ακούει. Βγάλτε το σκασμό.

Κάποιοι, αυτοί που έχετε στείλει στο περιθώριο γιατί έχουν ψυχή, ευαισθησία, οράματα, αγάπη και καλοσύνη προσπαθούν να κοιμηθούν. Γιατί κάθε βράδυ, όταν εσείς κοιμάστε και ονειρεύεστε μετοχές και επενδύσεις, μένουν ξάγρυπνοι. Εσείς φοβάστε την κρίση. Αυτοί φοβούνται εσάς. Τον σκασμό, λοιπόν.

Ευχαριστώ. Στέλιος Ποτηράκης

 http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/stelios-potirakis/item/1393-ton-skasmo#sthash.YjrX6Wzi.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου