Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Βέλγιο: Κατασχέθηκαν μισό εκατομμύριο πλαστά χαρτονομίσματα

Σύμφωνα με τις αρχές τα καλύτερα πλαστογραφημένα χαρτονομίσματα δεν θα ήταν «αναγνωρίσιμα από τα μηχανήματα εντοπισμού που συνήθως βρίσκονται στα καταστήματα».


Πάνω από 36.000 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ κατασχέθηκαν σε εργαστήριο παραχαρακτών στο Βέλγιο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Δύο πλαστογράφοι συνελήφθησαν χθες στην περιοχή της Μπενς, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τέθηκαν υπό κράτηση, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Στεφάν Φανχέρεν, που είναι υπεύθυνος για τις έρευνες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν προηγμένο εξοπλισμό εκτύπωσης, μία μεγάλη ποσότητα χαρτονομισμάτων των 20 και 50 ευρώ, καθώς και μικρές ποσότητες χαρτονομισμάτων των 100, 200 και 500 ευρώ, ανακοίνωσε ο ίδιος.


Μία ημέρα μετά την κατάσχεση, η αστυνομία δεν έχει κατορθώσει να καταμετρήσει όλα τα χαρτονομίσματα. «Σε αυτό το στάδιο έχουμε μετρήσει 12.000 φύλλα που το καθένα περιέχει από τρία χαρτονομίσματα, των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής, η ποσότητα του χαρτιού που βρέθηκε στο εργαστήριο ήταν ικανή για την κοπή πλαστών χαρτονομισμάτων αξίας ίσης με επτά εκατ. ευρώ.

Ετικέτες: Βέλγιο πλαστά χαρτονομίσματα

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου