Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ! ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ !

Η Iskra αναδημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστίας τους, τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Public Issue, η οποία διενεργείται περιοδικά για λογαριασμό του «Σκάι» και της «Καθημερινής».
Συνοπτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:
Με ποσοστό 44% προηγείται στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 41%, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για το μήνα Μάρτιο.
(Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης)
Παράλληλα σημαντική άνοδο καταγράφει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα καθώς το μήνα Μάρτιο το ποσοστό του φτάνει το 44% έναντι 37% τον προηγούμενο μήνα.



Πρώτος σε δημοτικότητα παραμένει ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 46%. Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 43% και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος (34%), η Αλέκα Παπαρήγα (30%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (26%) ενώ αξιόλογη πτώση καταγράφει το ποσοστό του Ν. Μιχαλολιάκου στο 13% από 18%.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ένα οριακό προβάδισμα με ποσοστό 29,5%, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με ποσοστό 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, η ΔΗΜΑΡ με 6% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (44%) ενώ αρκετά πίσω βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 27%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ενισχυμένος με ποσοστό 41% σε σχέση με τον μήνα Φεβρουάριο (37%). Ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και η ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 40%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 33%, το ΚΚΕ με 25%, το ΠΑΣΟΚ με 21% και η Χρυσή Αυγή η οποία καταγράφει σημαντική πτώση έξι ποσοστιαίων μονάδων στο 11%.

Ως καλύτερη κυβέρνηση, σύμφωνα με το 39% των ερωτηθέντων, είναι η σημερινή τριτοκομματική, ενώ το 25% απαντά τον ΣΥΡΙΖΑ και το 31% καμία.

Καλύτερη παράταξη για τη διαχείριση της κρίσης είναι η κεντροαριστερά για το 32% των ερωτηθέντων, η κεντροδεξιά για το 27% και καμία για το 34% των ερωτηθέντων.

Τέλος η θετική γνώμη για το ευρώ καταγράφει σημαντική πτώση σε σχέση με τον Φεβρουάριο Μόλις το 59% έχει θετική άποψη για το νόμισμα ενώ τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 70%.

http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου