Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αφγανιστάν: Νεκρά 10 παιδιά από νατοϊκούς βομβραδισμούς;


 Ένας βομβαρδισμός που πραγματοποίησε χθες το ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αφγανιστάν, στοίχισε τη ζωή σε 10 παιδιά, όπως δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ έδωσε μια διαφορετική εκδοχή του τραγικού γεγονότος. Διευκρίνισε πως «μέχρι 10 γυναίκες και παιδιά τραυματίστηκαν αλλά δεν σκοτώθηκαν» κατά την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πολύ ασταθή επαρχία Κουνάρ.
Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά και αμερικανικά στρατεύματα, από τη μια πλευρά, και αντάρτες των Ταλιμπάν από την άλλη, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δύο διαφορετικές πηγές. «Πριν από το βομβαρδισμό, ένας Αμερικανός είχε σκοτωθεί και τέσσερα μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν τραυματισθεί σε μια επίθεση εξεγερμένων», σχολίασε ο Ουασιφουλάχ Ουασίφι, ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης της Κουνάρ.


Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Ζαχίρ, τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Σιγκάλ, όπου πραγματοποιήθηκαν οι μάχες, δέκα πτώματα παιδιών μεταφέρθηκαν από τους χωρικούς στο Ασάντ Αμπάντ, πρωτεύουσα της Κουνάρ ενώ έξι γυναίκες εισήχθησαν στο επαρχιακό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Σάγεντ Ραχμάν, υπεύθυνο της ασφάλειας στο Σιγκάλ, μια γυναίκα σκοτώθηκε επίσης κατά τον βομβαρδισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου