Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Υγεία, Εργασία και Δημοκρατία τα θύματα των Μνημονίων


Ο Αλ. Τσίπρας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών/Π.Τζάμαρος-FosPhotos
Τα τρία θύματα των μνημονίων είναι η υγεία και η κοινωνική φροντίδα, η εργασία, και η δημοκρατία, παρατήρησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργαζόμενους στοΨυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί βρίσκονται σε κίνδυνο, το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η Βουλή διακοσμητικό όργανο, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και στηλίτευσε την απουσία του Πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο.
«Το υπουργικό Συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δυο κομπάρσους που στηρίζουν την κυβέρνησή του και οι οποίοι αλληλοκαλύπτουν και επικαλύπτουν και αλληλεπικαλύπτονται με τον κ. Κεδίκογλου ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι κάνοντας δηλώσεις» σημείωσε επιτιθέμενος στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Εκτός όμως από την πρωθυπουργό, κρύβονται και οι υπουργοί, υπογράμμισε και ενδεικτικά αναφέρθηκε σε ερώτηση οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα της ψυχικής υγείας για την οποία όπως είπε, περιμένουν 45 μέρες να πάρουν απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.

Από την άλλη όμως, σημείωσε, κάνοντας αναφορά στην επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε στον ν/σ του αναπτυξιακού, «η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι πολύ παραγωγική στο να προωθεί τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σαν αυτές όπως της ασυλίας των τραπεζιτών, που έδωσαν "θαλασσοδάνεια" 200 και πλέον εκατομμυρίων στα κόμματα για να τα κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις και αφίσες με ψεύτικες υποσχέσεις».
Με αφορμή εξάλλου και το νέο ρεκόρ ανεργίας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση για την κοινωνική συνοχή, λέγοντας ότι αυτοί που έχουν επιλέξει για συμμάχους, δηλ τον κ. Σόιμπλε και την κ. Μέρκελ, φαίνεται ότι έχουν στρατηγική να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια «αποικία χρέους», με ανεργία στο 30% και μισθούς συγκρίσιμους μόνο με χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ο Αλ .Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η επίσκεψή μας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο εδώ στο Δαφνί έχει έναν ευρύτερο συμβολικό χαρακτήρα, είναι ένα μήνυμα με τρεις αποδέκτες. Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι μαζί με τους εργαζόμενους, νοσηλευτικό προσωπικό, επιστήμονες, θα υπερασπιστούμε τις δημόσιες ψυχιατρικές δομές. Μήνυμα στους ηρωικούς λειτουργούς σ’ αυτό το χώρο, νοσηλευτές και γιατρούς, ότι δεν θα τους εγκαταλείψουμε, αλλά θα είμαστε στο πλευρό τους. Και, τέλος, είναι και μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης των αναγκών, μήνυμα αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη ψυχιατρικής φροντίδας αλλά και των οικογενειών τους, ότι απέναντι σ’ αυτή την κρίση που έχει πολλαπλές διαστάσεις, είναι οικονομική πρωτίστως αλλά είναι και κοινωνική, και μία διάστασή της είναι και η ψυχολογική διάσταση, δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν μόνο του».

«Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας μας μετατρέπονται συνειδητά από την πλευρά της Πολιτείας –κι αυτό είναι το δυστύχημα- σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών», τόνισε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας «τον κ. Μανιτάκη, ο οποίος σχεδιάζει τώρα αυτή τη διαδικασία των απολύσεων, των κεκαλυμμένων, τον κ. Στουρνάρα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να επισκεφτούμε μαζί μια ψυχιατρική κλινική, ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο και να δούμε αν μπορεί αυτή η εικόνα να είναι εικόνα μιας χώρας που θέλει να είναι χώρα της Ε.Ε., χώρα του προηγμένου και πολιτισμένου κόσμου».

http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου