Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Στο Ραδιομέγαρο για 14 ημέρα με πλούσιες δράσεις


Στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που συνχίζουν για 14η συνεχή ημέρα των αγώνα τους να κρατήσουν ανοιχτή τη ραδιοτηλεόραση. Αψηφώντας το τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που ζήτησε την εκκένωση του κτιρίου, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και σήμερα πλήθος δράσεων: από ανοιχτή συζήτηση μέχρι διαμαρτυρία μετά μουσικής. Φωτογραφίες: Δημήτρης Θεοδόσης - Δείτεζωντανά το πρόγραμμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ μέσω tvxs.gr

Συγκεκριμένα, στις 18:00 το απόγευμα διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ, στη Μεσογείων με θέμα: «Τι ΕΡΤ θέλουμε;». Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα συζητηθούν προτάσεις για το περιεχόμενο των εκπομπών της ΕΡΤ (ενημερωτικό - πολιτιστικό), για τη διοίκηση και τον τρόπο οργάνωσης της εταιρίας, καθώς και για τον τρόπο χρηματοδότησης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Οι προτάσεις θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν στο ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΤ, που μεταδίδεται μέσω των συχνοτήτων της EBU. Παρακολουθείστε την παρουσίαση των προτάσεων για την ΕΡΤ από το blog των εργαζομένων «ERT Οpen».


Ακολουθούν συναυλίες: στις 20:30 ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου θα παίξει κομμάτια του στο πιάνο, η ποιήτρια Γιώγια Σιώκου θα διαβάσει ποιήματα από την ποιητική της συλλογή «Αιώνας Άστεγος», ενώ θα τραγουδήσει η ηθοποιός Μαρία Κόμη- Παπαγιαννάκη.


Τη σκυτάλη παίρνουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Χρήστο Παπαγεωργίου, παρουσιάζει τραγούδια των Beatles σε ύφος baroque και μουσική του Νίκου Πλατύραχου με μαέστρο τον ίδιο.


Αμέσως μετά θα δώσουν συναυλία ο Μάνος Πυροβολάκης (με τους Παναγιώτη Κατσικιώτη – ντράμς, Κ. Γιανίρη – μπάσο, Γιάννη Μολυμπάκη - λαούτο), ο Μάκης Αμπλιανίτης - Δημήτρης Καλαντζής με το Τρίο Jazz και η Πένυ Ραμαντάνη (με τραγούδια από την πορεία της με τους Όναρ και διασκευές), μαζί της ο Δημήτρης Καρράς και ο Δημήτρης Νίτης.

Η βραδιά θα κλείσει με τις Τσαμπούνες του Κλήδονα.


Αύριο, Τρίτη, στις 18:00 το απόγευμα, συγκαλείται σύσκεψη της ΠΟΣΠΕΡΤ με σωματεία εργαζομένων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, 27 δικηγόροι από την Θεσσαλονίκη κατέθεσαν μήνυση κατά των υπουργών Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου, επειδή δεν εφάρμοσαν την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ. Οι υπογράφοντες την μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη στους υπεύθυνους υπουργούς για μη εφαρμογή της διαταγής και παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει ήδη διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση που έχουν καταθέσει τρία δημοσιογραφικά σωματεία κατά του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό για παραβίαση της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, με την οποία διατάχθηκε η άρση του «μαύρου» που έχει πέσει στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Η διαταγή του προέδρου του ΣτΕ είναι εξ ορισμού άμεσα εκτελεστή, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας που εκδόθηκε έως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν συνεδρίαση η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ και εξειδίκευσε την απόφαση.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου