Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η κτηνωδία που τελείται στην γειτονική χώρα χρειάζεται πολύ περισσότερο την ενεργή αλληλεγγύη όλων μας!


Οι διαδηλώσεις του τουρκικού λαού για το δικαίωμα στους ελεύθερους χώρους έχουν μετατραπεί σε μια ιστορική εξέγερση για δημοκρατία και ελευθερία. Ο αγνός και αυθόρμητος ηρωισμός των λαϊκών μαζών απέναντι στις δολοφονικές αστυνομικές δυνάμεις, αποστομώνει οριστικά τους έλληνες τουρκοφάγους εθνικιστές της δεξιάς, φασιστικής και μη, που επιδιώκουν διαρκώς να ταυτίζουν το κράτος με τον λαό που αυτό εξουσιάζει.

Επίσης, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ακροδεξιά τρικομματική κυβέρνηση που σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό κράτος απελαύνει σε αυτό τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, φτάνοντας στις 30 Μάη μέχρι και στην απαγωγή!

Η βάναυση και αιματηρή καταστολή του τουρκικού κράτους θυμίζει ίσως αντίστοιχες βάρβαρες μεθόδους του ελληνικού κράτους, με τις επιστρατεύσεις εργατικών απεργιών, τις διώξεις και προφυλακίσεις αγωνιστών της Ιερισσού και τους νεκρούς που έχει αφήσει πίσω της η αστυνομική καταστολή, με τελευταίο παράδειγμα τον οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη τον Οκτώβρη του 2011. Άλλωστε και στις δύο χώρες έχει αποκαλυφθεί πόσο αδίστακτες μπορούν να γίνουν οι κυβερνήσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που αυτές ονομάζουν “εθνικά”.

Ωστόσο, η κτηνωδία που τελείται στην γειτονική χώρα είναι πολύ χειρότερη απ’ό,τι έχουμε γνωρίσει εδώ, τουλάχιστον στη μεταπολίτευση, ώστε ο αγωνιζόμενος εκεί λαός χρειάζεται πολύ περισσότερο την ενεργή αλληλεγγύη όλων μας.
Η απάντηση των λαών είτε στις κρατικές πολιτικές πείνας είτε σε αυτές της κρατικής τρομοκρατίας, μόνο ενιαία και διεθνής μπορεί να είναι, πέρα από εθνικιστικές προκαταλήψεις. Η διεθνής και η ελληνική Αριστερά κρίνονται με βάση και αυτό το καθήκον.

Ιωάννα Γαϊτάνη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσ/νικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου