Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κουτσούμπας: Καταγγέλλει τη DIGEA για το κόψιμο του σήματος του 902

«Η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει στον ελληνικό λαό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους», τόνισε σε δηλώσεις του από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «δεν μπορούμε να παραδώσουμε βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο τη δημόσια ενημέρωση, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τους εργαζόμενους στο δρόμο», υπογράμμισε και παράλληλα κατήγγειλε «την προσπάθεια φίμωσης άλλων σταθμών», όπως ο 902.
Παράλληλα έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αυταρχική» ενέργεια της DIGEA να κόψει χθες την παροχή σήματος στον 902 ώστε να μην μπορεί να μεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα από τα στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

«Πίσω από αυτή την ενέργεια βρίσκεται η κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων», δήλωσε και πρόσθεσε: «και απ' αυτή τη σκοπιά θα πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο της ΕΡΤ, αλλά από όλο τον ελληνικό λαό, απ' το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Στις δηλώσεις του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως χρειάζεται μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για την υπεράσπιση κι άλλων δημόσιων οργανισμών - πρώην ΔΕΚΟ- που θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την ΕΡΤ, όπως τα ΕΑΣ, εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

«Το μέτωπο πρέπει να είναι κοινό, ο αγώνας να είναι κοινός, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τη δημόσια περιουσία γιατί είναι πλούτος που ανήκει στον λαό», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου