Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

6000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ!!!

2200 ΣΧΟΛ.ΦΥΛΑΚΕΣ & 3500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ!

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη (9/9), μετά και την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, έπειτα από την συμφωνία με την τρόικα, για την διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων .

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε για τη νέα 24ωρη απεργία και καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.


Το βράδυ της Τρίτης θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν στην αυριανή μέρα. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα συνεδριάσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους με εισήγηση για απεργία διαρκείας.


Δεκάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ παρέμειναν μέχρι αργά συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου έγινε η συνάντηση. Φορτισμένοι συγκινησιακά, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέληΙουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.

Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους, προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Όπως είπε ο κ. Μπαλασόπουλος «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό που απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Γι' αυτό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Ερωτώμενος για το χθεσινοβραδινό περιστατικό με τον κ. Καμίνη, ο κ. Μπαλασόπουλος απάντησε: «Από το Δήμο Αθηναίων θα φύγει μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Μακάρι αυτή τη στιγμή ο κ. Καμίνης ναασχολιόταν με τα σοβαρά. Αλλά επιλέγει να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος. «Αυτή τη στιγμή βγαίνουν 6.000 άτομα σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει και επόμενο κύμα μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις».

Ο Β. Πολυμερόπουλος άσκησε κριτική και στην ΚΕΔΕ σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά της ΚΕΔΕ. Λένε ότι θα συνεχισθεί αύριο η διαπραγμάτευση. Αλλά γιατί ακριβώς διαπραγματεύονται; Θα αντιδράσουμε. Δεν μπορεί η αξιοπρέπειά μας να καταρρακώνεται κι εμείς να παραμένουμε απαθείς».

Το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο διάστημα, ή σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παρευρέθηκε στησυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Υπ. Εσωτερικών, μετά το πέρας της άκαρπης συνάντησης της αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους συναρμόδιους υπουργούς, προέβη στην παρακάτω δήλωση: "Καταγγέλλουμε τις αυθαίρετες, παράνομες, βάρβαρες και παράλογες διαθεσιμότητες-απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. Υποστηρίζουμε πλήρως τονενωτικό-δυναμικό και ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων για την απόσυρση των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων, ο οποίος πρέπει να συνεχισθεί ενωτικός, μαζικός και μαχητικός μέχρι την τελική νίκη. Ηκυβέρνηση της Αριστεράς θα δικαιώσει και θα επαναπροσλάβει όσους εργαζόμενους απολυθούν.Κανείς στο δρόμο."


ΘΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Να σημειωθεί ότι στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία έκαναν οργανωμένη την παρουσία τους θύλακες της Χρυσής Αυγής με προσπάθεια όσων τους συναποτελούσαν να αξιοποιήσουν την αγωνία των εργαζομένων για να τη στρέψουν με χυδαίο, τραμπούκικο καιαπολίτικο τρόπο όχι εναντίον της κυβέρνησης αλλά κυρίως εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσηςκαι συνολικά της Αριστεράς!!!

Συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι η αντιδραστική αυτή στάση των γνωστών θυλάκων της Χρυσής Αυγής είναι άκρως επιζήμια για την ενότητα, την έκβαση και την προοπτική του αγώνα των εργαζομένων, ο οποίος, πέρα από πολιτικές διαφορές, πρέπει να διατηρήσει τον πιο πλατύ, ενωτικό και μαχητικό προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου