Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο πανικός τους, ελπίδα μας!

Με όρους μαζικού κινήματος διεξάγεται το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ! Φρόντισε η κυβέρνηση να προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις με την προσήλωσή της στα απάνθρωπα δόγματα του Μνημονίου. Παρά τη διάλυση της ΕΡΤ και με τα κανάλια του Μνημονίου να προβάλλουν φειδωλά το Συνέδριο, η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αποφύγει τη σύγκριση του δικού της συνεδρίου (που έγινε πριν από 15 ημέρες) με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι συγκρίσεις λειτουργούν συντριπτικά εναντίον της.

Το δικό της συνέδριο θα μείνει στην Ιστορία για την "αιφνίδια αδιαθεσία" Σαμαρά, για την "εκλογή" νέας Κ.Ε. χωρίς να ανακοινωθούν οι ψήφοι, για την επινόηση του πρωθυπουργού πως "για όλα τα κακά φταίνει αυτοί που δεν κυβέρνησαν" και για το άνοιγμα Βορίδη προς την Ακροδεξιά με την επίθεσή του στον Ανδρέα Παπανδρέου. Επρόκειτο για ένα συνέδριο που εικονογραφούσε την πολιτική παρακμή, σε συνθήκες συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, την υποκατάσταση της ιδεολογικής αντιπαράθεσης από τον πολιτικό κουτσαβακισμό και την παλινδρόμηση στον εμφυλιοπολεμισμό, την επιθετικότητα κατά της κοινωνίας και της Αριστεράς, τη διαστροφή των εννοιών και την ταύτιση των "μεταρρυθμίσεων" με τις απολύσεις και την ανεργία. Ακόμη και η επαγγελία της "Νέας Ελλάδας" ήταν ένα προπαγανδιστικό εφεύρημα για να εξαφανίσει ο Σαμαράς τις άλλες όμορες πολιτικές δυνάμεις. Από κάθε άποψη... "περίσσεψε" η δημοκρατία στο συνέδριο της Ν.Δ.!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πανικόβλητη η Ν.Δ. κατασκεύασε, με τη βοήθεια των γνωστών χαλκείων της Συγγρού, θέσεις που δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι "Μουρούτηδες" διέδιδαν ότι "ο Τσίπρας θέλει να διαλύσει τον στρατό", ότι μιλάει για αξιωματικούς "που θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και θα εκλέγονται από τους φαντάρους". Πρόκειται για θέσεις μιας συνιστώσας, της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας, που δημοσιεύτηκαν προσυνεδριακά. Σκοπίμως η Συγγρού εμφανίζεται να τελεί σε σύγχυση.

Ό,τι κι αν διαδίδουν οι "Σαμαράδες" (με συνεπίκουρο τον υβρεομανή Πάγκαλο), το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ανοικτές πολιτικές και δημοκρατικές διαδικασίες του, οργανώνει τον αναγκαίο λαϊκό πόλο προκειμένου να απελευθερωθεί η χώρα από τα Μνημόνια και να αναδειχτεί μια εναλλακτική, αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση. Αυτή η προοπτική, που ομολογείται πλέον από τους διορατικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φυσικό να προκαλέσει περαιτέρω αποδιάρθρωση του κυβερνητικού μπλοκ.

Άλλωστε η κυβερνητική κρίση δεν συνιστά ελληνική ιδιορρυθμία. Οφείλεται στις κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων και σφραγίζει όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που πορεύονται κάτω από τη σιδερένια φτέρνα της τρόικας. Από προχθές η πορτογαλική κυβέρνηση εμφανίζεται μετέωρη και αναζητείται εκεί σκαλοπάτι "τύπου Παπαδήμου".

Τα συνέδρια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν δύο διαφορετικούς και αντιτιθέμενους κόσμους. Ως προς την ιδεολογική-πολιτική προέλευση, ως προς την κοινωνική-ταξική συγκρότηση και ως προς την προοπτική της χώρας. Σε μια περίοδο κοινωνικής πόλωσης, στον δημοκρατικό-αριστερό πόλο, με ραχοκοκκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκαταλέγονται σταθερά εκατομμύρια πολίτες που συγκροτούν τον μεγάλο κοινωνικό κορμό των δυναμικών και παραγωγικών ηλικιών του τόπου. Αυτά είναι τα μεγάλα θύματα των Μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την ελπίδα και την αποφασιστικότητα της κοινωνίας ενάντια στην καταστροφή και τον φόβο που σπέρνει το κυβερνητικό μπλοκ. Γι' αυτό αναδεικνύεται δύναμη εμπιστοσύνης για τη δημοκρατική διέξοδο από την κρίση.

Μια απλή φωτογράφιση των δύο συνεδρίων επιβεβαιώνει την ύπαρξη των δύο κόσμων. Ας ζήσουν, λοιπόν, λίγο ακόμη με τον πανικό τους στην εξουσία...

Πηγή: avgi.gr- See more at: http://left.gr/news/o-panikos-toys-elpida-mas#sthash.ibTUp8pI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου