Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τσούχτρες. Του Πιτσιρίκου


Στην ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα, το Φόρεϊν Όφις κάνει αναφορά στις τσούχτρες που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες. Οι Βρετανοί τουρίστες ενημερώνονται για την ύπαρξη πολλών μεδουσών φέτος στην Μεσόγειο και καλούνται να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών.

Δεν ξέρω αν έχει πολλές τσούχτρες φέτος στις ελληνικές θάλασσες αλλά εγώ, σε πολλές διαφορετικές θάλασσες, δεν συνάντησα ούτε μία. Μπορεί να με αποφεύγουν. Ή να με σέβονται.

Πάντως, η ύπαρξη πολλών μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες αντισταθμίζεται από την πλήρη απουσία Ελλήνων από τις ελληνικές θάλασσες.
Οπότε, το Φόρεϊν Όφις θα μπορούσε να προειδοποιεί μεν τους Βρετανούς τουρίστες πως υπάρχουν πολλές μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες αλλά, παράλληλα, να τους ενημερώνει πως φέτος στις ελληνικές θάλασσες υπάρχει το θετικό στοιχείο ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες.
(Σε πολύ τουριστικό νησί, με δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, πήγα με μια φίλη μου σε τουριστικό κατάστημα για να αγοράσει ένα αξεσουάρ απαραίτητο για την παραλία. Η κυρία που έχει το κατάστημα πανηγύρισε μόλις μας είδε. Πιάσαμε την κουβέντα και μας είπε το εξής»: «Δεν χαίρομαι πια όταν βλέπω Έλληνες επειδή θα ψωνίσουν. Αλλά το ότι υπάρχουν ακόμα έστω και λίγοι Έλληνες τουρίστες και μπορούν να ψωνίζουν κάτι σημαίνει πως εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε διαλυθεί ακόμα εντελώς». Θα έπρεπε να δείτε την έκφρασή της.)

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου