Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Προκλητικός και ανεπαρκής ο Γιάννης Στουρνάρας: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β»


“ Ο κατά τα άλλα «τεχνοκράτης» υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που όποια θέση και αν κατέλαβε, δε μπόρεσε να πέσει μέσα σε καμιά πρόβλεψη, προσπαθεί μάταια να πείσει τον ελληνικό λαό αλλά και τους ξένους, ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο σχέδιο διεξόδου από την κρίση. ”Νέο «χτύπημα» από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Αυτή τη φορά ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας διάλεξε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg για να προβάλλει τις απόψεις του ιδίου και της κυβέρνησης.
«Δεν υπάρχει σχέδιο Β» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Ο κατά τα άλλα «τεχνοκράτης» υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που όποια θέση και αν κατέλαβε, δε μπόρεσε να πέσει μέσα σε καμιά πρόβλεψη, προσπαθεί μάταια να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο σχέδιο διεξόδου από την κρίση.


Προφανώς, ο Γιάννης Στουρνάρας, αδυνατεί να κατανοήσει ότι εκτός από τον ίδιο μπορεί να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που είναι σε θέση να σκεφτούν και να υλοποιήσουν μιαάλλου είδους πολιτική που θα λύνει το πρόβλημα αλλά και δε θα καταστρέφει τον ελληνικό λαό. Προφανώς έιτε εκτελεί σχέδιο με έξωθεν εντολές, είτε ο ίδιος αδυνατεί να σκεφτεί, είτε συμβαίνουν και τα δύο. Εξάλλοιυ είναι γνωστό ότι δεν φημίζεται για την οικονομική του σκέψη και η καριέρα του συνοδεύεται από συνεχείς αποτυχίες. Είναι ξεκάθαρο ότι η έπαρση και η αλαζονεία του υπουργού Οικονομικών έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί «οριακής πολιτικής κόπωσης»των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, κάνει λόγο στη συνέντευξη στο Bloomberg για «άνετη κυβερνητική πλειοψηφία». Σε συγκεκριμένη ερώτηση για το αν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζει αυτή την άγρια πολιτική λιτότητας σε βάρος των Ελλήνων, ο Γιάννης Στουρνάρας απαντά ότι «δεν είναι λύση η περαιτέρω λιτότητα». Την ίδια στιγμή βέβαια η ίδια η τρόικα διαψεύδει και πάλι τον υπουργό Οικονομικών, από τη στιγμή που στην έκθεσή της μιλά για νέα μέτρα και νέο μνημόνιο για την τριετία 2014 - 2016.

Σε ερώτηση για το δημοσιονομικό κενό, το οποίο ήδη έχει προκύψει, ο Γιάννης Στουρνάραςτονίζει ότι «Η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη έως τον Αύγουστο του 2014 και δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας». Ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε λέγοντας πως «Δεν μας απασχολούν οι γερμανικές εκλογές. Η δική μας ανησυχία αφορά τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος», και έκανε λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση στα οικονομικά της χώρας και ότι αυτό το έχουν προσέξει οι αγορές.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μπορεί βέβαια να αγνοεί την πραγματικότητα, όπως επίσης και τη συζήτηση που διεθνώς έχει ανοίξει σχετικά με την ανάγκη για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο. Δε μπορεί βέβαια να κοροϊδεύει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό και να του λέει ότι δε θα συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με δική του επιστολή δεσμεύεται στην τρόικα ότι θα λάβει όλα εκείνα τα νέα μέτρα του υποδειχθούν από τη τρόικα. Όπως και να έχει, το φθινόπωρο αναμένεται καυτό για τον Γιάννη Στουρνάρα και την κυβέρνηση γιατί όπως λέει και ο λαός, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου