Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Καμια ανακωχή με το φασισμό, καμιά εμπιστοσύνη στους όψιμους "αντιφασίστες"


Οι συλλήψεις δεκάδων ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής και η παραπομπή τους με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αποτελούν νίκη του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος των τελευταίων 3 ετών, που απαιτούσε να μην υπάρχει καμιά ανοχή στους νεοναζί δολοφόνους.


Ιδιαί­τε­ρα μετά από τη δο­λο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα, η λαϊκή κα­τα­κραυ­γή της Χρυ­σής Αυγής που εκ­φρά­στη­κε με δια­δη­λώ­σεις χι­λιά­δων και χι­λιά­δων αν­θρώ­πων σε κάθε γωνιά της χώρας συ­νέ­βαλ­λε κα­τα­λυ­τι­κά στην αλ­λα­γή "γραμ­μής" Υπουρ­γεί­ου Δη­μό­σιας Τάξης και ΜΜΕ από το "τσα­κώ­θη­καν για το πο­δό­σφαι­ρο" στον "αδιάλ­λα­κτο αντι­φα­σι­σμό"
Παρ' όλα αυτά, η Κυ­βέρ­νη­ση, οι μη­χα­νι­σμοί της Αστυ­νο­μί­ας και της Δι­καιο­σύ­νης που θα χει­ρι­στούν την υπό­θε­ση των νε­ο­να­ζί από δω και μπρος είναι οι ίδιοι που 3 χρό­νια τώρα με την ανοχή έως συ­γκά­λυ­ψη των τρα­μπού­κων έκα­ναν τους φα­σί­στες "μά­γκες" και οδή­γη­σαν στην απο­θρά­συν­ση των μη­χα­νι­σμών τους. Συ­ντέ­λε­σαν ώστε κα­νέ­νας Χρυ­σαυ­γί­της να μην έχει μπει στη φυ­λα­κή μέχρι σή­με­ρα, οι δίκες τους να ανα­βάλ­λο­νται επ' αό­ρι­στον και τα θύ­μα­τά τους να τρο­μο­κρα­τού­νται για να μην κα­ταγ­γέλ­λουν τα εγκλή­μα­τα των φα­σι­στών. Για όλους αυ­τούς τους λό­γους δεν τους έχου­με καμία εμπι­στο­σύ­νη πως θα φτά­σουν το "μα­χαί­ρι μέχρι το κόκ­κα­λο".


Επι­πλέ­ον, ο χει­ρι­σμός της υπό­θε­σης από την κυ­βέρ­νη­ση και τα ΜΜΕ, εμπε­ριέ­χει εξό­φθαλ­μα την από­πει­ρα της εξα­φά­νι­σης από την πο­λι­τι­κή ατζέ­ντα όλων των υπό­λοι­πων - εκτός του φα­σι­σμού - μνη­μο­νια­κών δει­νών για τα οποία ευ­θύ­νε­ται η ση­με­ρι­νή Κυ­βέρ­νη­ση, όπως και των αντι­στά­σε­ων των ερ­γα­ζο­μέ­νων απέ­να­ντί της. Επι­χει­ρούν να αμ­βλύ­νουν την δια­χω­ρι­στι­κή γραμ­μή μνη­μό­νιο - αντι­μνη­μό­νιο, στο όνομα - τάχα - της υπε­ρά­σπι­σης της δη­μο­κρα­τί­ας.

Για όλους αυ­τούς τους λό­γους:

Χαι­ρό­μα­στε αφά­ντα­στα που οι νε­ο­να­ζί αντι­με­τω­πί­ζουν επι­τέ­λους την προ­ο­πτι­κή της φυ­λά­κι­σης για τα εγκλή­μα­τά τους, αλλά δεν εφη­συ­χά­ζου­με. Δεν ξε­χνά­με τον ίδιο το Χί­τλερ, που κα­τα­δι­κά­στη­κε σε φυ­λά­κι­ση 5 ετών τη δε­κα­ε­τία του '20, εξέ­τι­σε μόλις 1 και απο­φυ­λα­κί­στη­κε για να συ­νε­χί­σει το θε­ά­ρε­στο έργο του με τη γνω­στή κα­τά­λη­ξη. Γι' αυτό κα­λού­με κάθε κοι­νω­νι­κό και πο­λι­τι­κό φορέα αντί­στα­σης να εντεί­νει τον μα­ζι­κό ανυ­πο­χώ­ρη­το αγώνα για να εξα­φα­νι­στεί η να­ζι­στι­κή συμ­μο­ρία, και την ίδια ώρα για να ανα­τρέ­ψου­με τη μνη­μο­νια­κή κυ­βέρ­νη­ση της φτώ­χειας, της εξα­θλί­ω­σης και της κα­τα­στο­λής. Αυ­τούς που σέρ­νουν δε­κά­δες κα­τοί­κους των Σκου­ριών στη φυ­λα­κή, με τις ίδιες κα­τη­γο­ρί­ες με εκεί­νες των Χρυ­σαυ­γι­τών. Εκεί­νους πόυ όψιμα με­τα­τρά­πη­καν σε "αντι­φα­σί­στες" ενώ μέχρι πρό­τι­νος σκέ­φτο­νταν την προ­ο­πτι­κή της πο­λι­τι­κής "ανοι­χτών θυρών" με τη Χρυσή Αυγή, ως και της κυ­βερ­νη­τι­κής σύ­μπρα­ξης. Κα­λού­με τους εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες αντι­φα­σί­στες ερ­γα­ζό­με­νους και νέους που βγή­καν την τε­λευ­ταία εβδο­μά­δα στο δρόμο, να συ­νε­χί­σου­με τον αγώνα, μέχρι να εξα­φα­νί­σου­με τόσο το φα­σι­σμό, όσο και τα μνη­μό­νια που τους θρέ­φουν.

Κα­λού­με κα­θέ­να και κα­θε­μιά που δεν ανέ­χε­ται το φα­σι­σμό και το ρα­τσι­σμό, στην 7η Αντι­ρα­τσι­στι­κή Γιορ­τή του Κυ­ρια­κά­τι­κου Σχο­λαί­ου Με­τα­να­στών και της Κί­νη­σης "Απε­λά­στε το Ρα­τσι­σμό", το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο 5 & 6 Οκτώ­βρη, στο Λόφο Κο­λω­νού.

- See more at: http://rproject.gr/article/kamia-anakohi-me-fasismo-kamia-empistosyni-stoys-opsimoys-antifasistes#sthash.Ho56HJ4M.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου