Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν και θα βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον φασισμό, στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι πρωτίστως πολιτικός και ιδεολογικός.
Εδώ και δύο χρό­νια με­ρί­δα του πο­λι­τι­κού, μι­ντια­κού και επι­χει­ρη­μα­τι­κού κα­τε­στη­μέ­νου έδω­σαν τροφή και χώρο να ανα­πτυ­χθεί και να θε­ριέ­ψει το τέρας του φα­σι­σμού.
Από την πρώτη στιγ­μή εί­χα­με επι­ση­μά­νει ότι η ΧΑ δεν είναι απλά ένα φα­σι­στι­κό πο­λι­τι­κό κόμμα αλλά εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία.
Έχουν τε­ρά­στιες ευ­θύ­νες, όλοι όσοι τώρα κά­νουν πως ξαφ­νιά­ζο­νται και υπο­κρι­τι­κά, κάτω από την πίεση της κοι­νής γνώ­μης αλλά και της διε­θνούς κοι­νής γνώ­μης, ανα­γκά­ζο­νται να πρά­ξουν τα αυ­το­νό­η­τα, Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έδει­χναν ανοχή και συ­νε­νο­χή.
Είναι οι ίδιοι που έκα­ναν τα στρα­βά μάτια για τη δια­πλο­κή των εγκλη­μα­τιών με θύ­λα­κες μέσα στον κρα­τι­κό μη­χα­νι­σμό.
Είναι οι ίδιοι που ανε­ρυ­θρί­α­στα έκα­ναν σκέ­ψεις ακόμα και για με­τε­κλο­γι­κή συ­νερ­γα­σία μαζί τους.
Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευ­και­ρία χρη­σι­μο­ποιού­σαν τη ΧΑ για να επι­τε­θούν στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, επι­κα­λού­με­νοι την άθλια και ανι­στό­ρη­τη θε­ω­ρία των δύο άκρων.


Σή­με­ρα απο­δει­κνύ­ε­ται ότι η δη­μο­κρα­τία και το ισχύ­ον νο­μι­κό μας πλαί­σιο μας πα­ρέ­χουν κάθε δυ­να­τό­τη­τα, ώστε οι εγκλη­μα­τί­ες να τε­θούν με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα ενώ­πιον του Νόμου.
Επι­τέ­λους ο κ. Σα­μα­ράς και η κυ­βέρ­νη­σή του πράτ­τουν το αυ­το­νό­η­το.
Έστω και αργά.
Έστω και μετά από πέντε δο­λο­φο­νί­ες και εκα­το­ντά­δες εγκλη­μα­τι­κές επι­θέ­σεις.
Μετά τις τε­λευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις, όμως, αντι­κει­με­νι­κά γυ­ρί­ζου­με σε­λί­δα. Τόσο η πο­λι­τι­κή επι­λο­γή της ανο­χής στους νε­ο­να­ζί όσο και η αθλιό­τη­τα των δύο άκρων κα­ταρ­ρέ­ει με πά­τα­γο.
Οι προ­φα­νείς ευ­θύ­νες της κυ­βέρ­νη­σης δεν πα­ρα­γρά­φο­νται.
Εντού­τοις αυτό που προ­έ­χει τώρα είναι το μα­χαί­ρι να φθά­σει στο κόκ­κα­λο και να απο­ξη­λω­θούν οι πα­ρα­κρα­τι­κοί και να­ζι­στι­κοί θύ­λα­κες στον κρα­τι­κό μη­χα­νι­σμό.
Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ βρί­σκο­νταν και θα βρί­σκε­ται πάντα στη πρώτη γραμ­μή του αγώνα ενά­ντια στον φα­σι­σμό, στη πρώτη γραμ­μή του αγώνα για την υπε­ρά­σπι­ση της δη­μο­κρα­τί­ας.
Ο αγώ­νας αυτός είναι πρω­τί­στως πο­λι­τι­κός και ιδε­ο­λο­γι­κός.
Κα­λού­με τον ελ­λη­νι­κό λαό να απο­μο­νώ­σει πο­λι­τι­κά, ηθικά και ιδε­ο­λο­γι­κά το φα­σι­σμό. Αυτή είναι η μόνη εγ­γύ­η­ση για τη δη­μο­κρα­τία και την ομα­λό­τη­τα.
Τη δη­μο­κρα­τία και την ομα­λό­τη­τα που δεν μπό­ρε­σε ή δεν θέ­λη­σε να εγ­γυ­η­θεί η κυ­βέρ­νη­ση του μνη­μο­νί­ου, μόνον ο λαός μας μπο­ρεί να την εγ­γυ­η­θεί.
Το απο­φα­σι­στι­κό χτύ­πη­μα στη φα­σι­στι­κή απει­λή είναι η δη­μο­κρα­τία, η δι­καιο­σύ­νη και η λαϊκή κυ­ριαρ­χία. Είναι η δη­μο­κρα­τι­κή ανα­τρο­πή της μνη­μο­νια­κής βαρ­βα­ρό­τη­τας.Είναι η δη­μο­κρα­τι­κή διέ­ξο­δος και η λαϊκή ετυ­μη­γο­ρία.

- See more at: http://rproject.gr/article/anakoinosi-tis-politikis-grammateias-toy-syriza-shetika-me-tis-exelixeis-me-ti-hrysi-aygi#sthash.zBh8da0e.dpuf





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου