Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μόναχο: Αγρυπνία νεοναζί υπέρ της Χ.Α έξω από ελληνικό προξενείο


Η Χρυσή Αυγή είχε διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία, όπως το Εθνικό Κόμμα NPD και το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd», σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Οι σχέσεις της Χ.Α με το εν λόγω νεοναζιστικό δικτυο φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με το οποίο το «Freies Netz Sued», διοργάνωσε αγρυπνία έξω από το ελληνικό προξενείο στο Μόναχο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και την προφυλάκιση της ηγεσίας του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος.
«Yπάρχουν μεμονωμένες επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD», παρατηρεί το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) που κατετέθη τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με την Deutsche Welle.



Ωστόσο, το υπουργείο έχει πληροφορίες για μεμονωμένες επαφές της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο με το NPD αλλά και με άλλες συλλογικότητες του ακροδεξιού χώρου, μεταξύ αυτών και με το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd».

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι σημαντικότεροι εταίροι του NPD είναι τα σχήματα των ομοϊδεατών του στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει επίσης ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι το ελληνικό κόμμα έχει βάλει πόδι στη Γερμανία. Δεν διαθέτει επίσης στοιχεία για τον αριθμό των οπαδών του στη χώρα. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, «η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων δεν συνιστά φαινόμενο, που περιορίζεται στην Ελλάδα».

Αγρυπνία γερμανών νεοναζί υπέρ της Χρυσής Αυγής

Στην ανακοίνωση του νεοναζιστικού δικτύου «Freies Netz Sued», που μεταφέρει από τα γερμανικά το enikos.gr, o γ.γ της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάζεται ως ένας χαρισματικός ηγέτης που συνελήφθη και προφυλακίστηκε «άδικα», καθώς ως «αιτία της σύλληψης» αναφέρεται «η δολοφονία ενός ακροαριστερού μουσικού, που μαχαιρώθηκε». «Ωστόσο ο φερόμενος ως δράστης, δεν είναι καν μέλος της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια οι γερμανοί ακροδεξιοί κάνουν μια σύντομη μνεία «στο κοινωνικό έργο» της Χρυσής Αυγής όπως στα συσσίτια, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δωρεάν νομική υποστήριξη που προσφέρουν στους Έλληνες πολίτες, ενώ τονίζουν ότι η σύλληψη και η προφυλάκιση του αρχηγού και των βουλευτών έγινε σκόπιμα, «καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα είχε ανεβάσει τα ποσοστά του από 12-20%». «Και τώρα, θέλουν αυτό το κόμμα να το απαγορεύσουν ως ‘εγκληματική οργάνωση’» αναφέρεται μεταξύ άλλων.


Ο ηγέτης του νεοναζιστικού δικτύου, Matthias Fischer.

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές πόλεις εξαιτίας των μεταναστών, ενώ για δεύτερη φορά μέσα στο κείμενο οι γερμανοί νεοναζί εκφράζουν τον θαυμασμό τους για το γεγονός ότι «η Χ.Α. αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά της, παρά τον πόλεμο που υφίσταται, όπως π.χ. από τη λασπολογία των συστημικών ΜΜΕ αλλά και τις… βομβιστικές επιθέσεις των ακροαριστερών».

Κατά την αγρυπνία, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς σχετικά με τη δράση αλλά και τον «κατατρεγμό της Χ.Α.» ενώ στην αρχή και στο τέλος της «εκδήλωσης συμπαράστασης» ακούστηκε από τα μεγάφωνα ο ύμνος του κόμματος.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της διέψευδεδημοσίευμα του Spiegel για τις σχέσεις τις με γερμανούς νεοναζί. Ωστόσο λίγες μόλις ημέρες αργότερα ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την επίσκεψή τους στο Κοινοβούλιο, ως καλεσμένων της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου