Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αλλαγές στα ΕΑΣ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/FosPhotos

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες στη Βουλή το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών. Αυτό φέρεται να συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος φέρεται να επιμένουν στην εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών σε αντίθεση με την πάγια θέση της τρόικας να κλείσουν άμεσα οι εταιρείες.
Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, από την οποία προέκυψε ότι την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ».

Μεταξύ άλλων οι δυο πολιτικοί αρχηγοί στη σημερινή τους συνάντηση φέρεται να επανέλαβαν την θέση τους για τη μη λήψη νέων μέτρων. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι «η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαπραγμάτευση».

«Η δέσμευσή μας» ανέφερε στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, «είναι ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα. Σε ότι αφορά το θέμα των ΕΑΣ η θέση μας είναι γνωστή: εκκαθάριση εν λειτουργία και τα αμυντικά συστήματα να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα».

Διαβάστε επίσης: Tvxs Ανάλυση: Αναπόφευκτα τα νέα μέτρα, τώρα ή λίγο αργότερα

Σημειώνεται ότι στις 16.00 το απόγευμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν με το Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να του παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Η συνάντηση κατέληξε σε πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών αφού ο υπ. Οικονομικών δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις των πράσινων βουλευτών που κατά την άποψή του άλλαζαν τελείως τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Στουρνάρας: Επιμένουμε για ΕΑΣ και δημοσιονομικό κενό

«Μετά τη λήξη της «διαπραγμάτευσης» οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι Σαμαράς – Βενιζέλος, αφού ξόρκισαν τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα «στοχευόμενα – διαρθρωτικά», αυτά που δεν είναι νέα αλλά θα εφαρμοσθούν για πρώτη φορά. Φαίνεται ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει οι συντάξεις, τα ακίνητα, τα Αμυντικά Συστήματα, τα οποία σκέπτονται να τα κλείσουν κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος μέχρι τελικής πτώσεως. Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός μας δεν θα τους κάνει τη χάρη να πέσει πρώτος. Θα σταθεί όρθιος απέναντί τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την διαφωνία του αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ κάνει λόγο για σχέδιο εκκαθάρισης με διαδικασίες εξπρές που συμφωνεί με εκείνο της τρόικας το οποίο ζητεί το κλείσιμό τους. Συγκλίνουν, αναφέρει το ΚΚΕ, στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων εργαζομένων και της συρρίκνωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, πάντα με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο της πολεμικής βιομηχανίας και τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.http://tvxs.gr/news/ellada/synantisi-samara-benizeloy-mesimeri-tis-tetartis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου