Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

UNI Global: κ. Σαμαρά, η ΕΡΤ ανήκει στον λαό - Πάρτε πίσω την απόφασή σας

Επιστολή με την οποία καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ απέστειλε χθες προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό η Uni Global Union, με έδρα τη Nyon της Ελβετίας, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερους από 20 εκατομμύρια εργαζόμενους από περισσότερα από 900 σωματεία παγκοσμίως
«Κύριε Σαμαρά, η κυβέρνηση σας προσπαθεί να φιμώσει την ανοιχτή ΕΡΤ, στην οποία εργάζονται συνάδελφοι μας πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ εδώ και πέντε μήνες επιτρέποντας τη λειτουργίας μίας ανεξάρτητης δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα. Οι πράξεις της κυβέρνησης σας», σημειώνει η Uni Global, «από την 11η Ιουνίου και έπειτα, συνιστούν ξεκάθαραλογοκρισία. Οι εργαζόμενοι της ανοιχτής ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και τα δημόσια αγαθά. Από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρξε οικονομικός λόγος για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ήταν μία σκόπιμη πολιτική απόφαση φίμωσης της ανεξάρτητης ενημέρωσης».


Η Uni Global καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω την ακατανόητη και επίκινδυνη απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ και να υιοθετήσει τις προτάσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους ενώσεων αναφορικά με τη μεταρρύθμισή της.

Ταυτόχρονα γνωστοποιεί στον Έλληνα Πρωθυπουργό τη στήριξή της στους εργαζομένους της ΕΡΤ, στην ΠΟΣΠΕΡΤ στους «αδελφούς των δημοσιογραφικών σωματείων» όπως επίσης και στους αλληλέγγυους πολίτες που θέλουν την ΕΡΤ ζωντανή.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο της Uni Global, το οποίο απαριθμεί 23 εκατομμύρια μέλη θα βραβεύσει στις 11 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο τους εργαζομένους της ΕΡΤ για την απαράμιλλη αγωνιστικότητά τους απέναντι στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η επιστολή:

Prime Minister

Antonis Samaras

Hellenic Republic of Greece

Nyon/Brussels, 7 November 2013

Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό

Κύριε Πρωθυπουργέ Σαμαρά,

Καταδικάζουμε την επιδρομή στο κτίριο της ΕΡΤ της 7ης Νοεμβρίου.

Η κυβέρνησή σας προσπαθεί να φιμώσει την «Ανοιχτή ΕΡΤ» που λειτουργούν οι συνάδελφοί μας και πρώην προσωπικό της ΕΡΤ εδώ και 5 μήνες, οι οποίοι διαφυλάττουν τον ανεξάρτητο και καθολικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην Ελλάδα.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ – στους εταίρους μας της ΠΟΣΠΕΡΤ, στις αδελφές και στους αδελφούς των Δημοσιογραφικών ενώσεων, καθώς και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, που υποστηρίζουν και θέλουν την ΕΡΤ ζωντανή.

Οι ενέργειες της κυβέρνησής σας από τις 11 Ιουνίου είναι αγνή λογοκρισία. Οι εργαζόμενοι της Ανοιχτής ΕΡΤ και οι συνδικαλιστικές ενώσεις υπερασπίζονται την δημοκρατία και τις αξίες των δημοσίων αγαθών. Εξαρχής, δεν υπήρχε κανένας οικονομικός λόγος να κλείσει η ΕΡΤ. Ήταν μια σκόπιμη πολιτική απόφαση για την φίμωση των ανεξάρτητων Μέσων.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αντιστρέψει την ακατανόητη και επικίνδυνη απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ και να υιοθετήσει τις προτάσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών σωματείων τους στην ΕΡΤ σχετικά με την μεταρρύθμιση της ΕΡΤ.

Με εκτίμηση,

Philip J. Jennings

General Secretary

UNI Global Union

Oliver Röthig

Regional Secretary

UNI Europa- See more at: http://left.gr/news/uni-global-k-samara-i-ert-anikei-ston-lao-parte-piso-tin-apofasi-sas#sthash.KZ6AwJZj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου