Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Κάποιος να φέρει την δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα και την δικαιοσύνη επιτέλους στην Αμερική!

Ο ρατσισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξε από την εποχή της αποικιοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όταν οι Αφρικανοί υποδουλώθηκαν από λευκούς, η δουλεία έγινε τόσο διαδεδομένη που οι σκλάβοι άρχισαν να ξεπερνούν τους λευκούς σε ορισμένες αποικίες.

Λόγω του φόβου εξέγερσης, οι λευκοί άρχισαν να οργανώνουν ομάδες επαγρύπνησης που θα χρησιμοποιούσαν βία για να αποτρέψουν τους σκλάβους από το να επαναστατούν εναντίον των αφεντικών τους.

Είναι τρομακτικό να βλέπουμε πόσο λίγα έχουν αλλάξει από τότε. Για άλλη μια φορά, χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Υπάρχουν πάρα πολλοί παραβάτες που κάθονται σε αστυνομικά αυτοκίνητα και προσποιούνται ότι είναι φύλακες του νόμου, και πάρα πολλοί λευκοί που ανέχονται τις αποτρόπαιες πράξεις που διαπράττονται από αυτούς τους αστυνομικούς. ΑΡΚΕΤΑ.

Αυτό που συνέβη στον Τζορτζ Φλόιντ δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένη υπόθεση. Υπάρχουν χιλιάδες παρόμοια περιστατικά στις ΗΠΑ. Η προκατάληψη εναντίον των μαύρων όχι μόνο από αστυνομικούς, αλλά και από εισαγγελείς και δικαστές, από δασκάλους και εργοδότες είναι πραγματικότητα σε καθημερινή βάση.

Οι διαμαρτυρίες στρέφονται ενάντια σε αυτόν τον καθημερινό ρατσισμό. Αλλά δεν αρκεί απλώς μόνο να διαμαρτυρηθούμε εναντίον του κακού. Πρέπει να σταματήσει αυτό να συμβαίνει άμεσα. Πρέπει να καταπολεμηθεί.

Υποτίθεται η ανθρωπότητα πρέπει να βαδίζει μόνο μπροστά. Που έχει πάει η κοινή λογική, πραγματικά είναι εύλογο ερώτημα στις μέρες μας με αυτά που ζούμε και διαβάζουμε να συμβαίνουν...

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ήταν τα τελευταία λόγια του Φλόιντ πριν από το θάνατό του, καθώς ένας αστυνομικός πίεζε το λαιμό του στο έδαφος με το γόνατό του για σχεδόν εννέα λεπτά.

Εδώ και χρόνια, οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν βελτιωμένη εκπαίδευση των αστυνομικών στις ΗΠΑ. Για δεκαετίες, ζητούν ανεξάρτητη παρακολούθηση του έργου των αστυνομικών και αυστηρότερους νόμους για την χρήση όπλων από αυτούς. Αλλά μέχρι στιγμής, λίγα έχουν συμβεί και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η φράση «Όλοι οι άντρες δημιουργούνται ίσοι» που διατυπώνεται στη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ δεν είναι παρά μόνο μια "φράση" απλά σε ένα χαρτί. (Εδώ δε σέβονται τις δικές τους αρχές και διατυπώσεις, θα σεβαστούν άλλων χωρών; Aπλά αναρωτιέμαι...)

Οι φυλετικές ανισότητες που εμφανίζονται στην αμερικανική κοινωνία έχουν ως αποτέλεσμα οι έγχρωμοι να αντιμετωπίζουν συνεχώς εμπόδια όσον αφορά την εξασφάλιση ποιοτικής στέγασης, υγειονομικής περίθαλψης, απασχόλησης και εκπαίδευσης.

Που; Στις ΗΠΑ! Στη χώρα του ονείρου. Στη χώρα της Δημοκρατίας, της ελευθερίας... Τι ειρωνεία...

Ενώ οι ιοί δεν διαφοροποιούν τους ανθρώπους, ο ρατσισμός το κάνει. Κι αυτό ειρωνεία!

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι εάν δεν είναι κάποιοι ευχαριστημένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να φύγουν και να επιστρέψουν πίσω στις φρικτές χώρες τους. 

Αναφέρεται πιθανώς σε μουσουλμανικά έθνη και σε χώρες της Κεντρικής ή Νότιας Αμερικής και σε Αφρικανικά έθνη - ξέρετε, αυτές τις χώρες που ονόμασε «shitholes» σε μια άλλη ξεδιάντροπη ρατσιστική επίθεσή του πίσω το 2018.

«Εάν δεν σας αρέσει να αντιμετωπίζεστε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επιστρέψτε στην Αφρική.... Εάν δεν σας αρέσει να κάθεστε στο πίσω μέρος του λεωφορείου, επιστρέψτε στην Αφρική...». Αυτές οι ηλίθιες και τραγικές φράσεις χρησιμοποιούνται για περισσότερα από 150 χρόνια από ρατσιστές στην Αμερική. 

Καθίστε εσείς εκεί όλοι μαζί οι ομοϊδεάτες, (πάρτε και μερικούς από εδώ που έχουμε μπόλικους), και απολαύστε μόνοι σας και μεταξύ σας την αστυνομική βαρβαρότητα, το υπέροχο σύστημα υγείας που έχετε, το μη διεφθαρμένο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης που έχετε, την καταπληκτική δωρεάν εκπαίδευση που παρέχετε... Ε μα!

Ο παππούς που λέτε του Ντόναλντ, Φρίντριχ Τραμπ, δεν μετανάστευσε στις ΗΠΑ παρά μόνο το 1885 - δύο δεκαετίες μετά το τέλος της δουλείας και 25 χρόνια μετά τον τελευταίο γνωστό σκλάβο των ΗΠΑ που πήγε αιχμάλωτος από την Αφρική στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό σημαίνει ότι αν είστε Μαύρος στην Αμερική σήμερα και είστε απόγονος σκλάβων, οι πρόγονοί σας βρίσκονται στην Αμερική πολύ περισσότερο από τον Ντόναλντ Τραμπ. (Ουπς!)


Είναι και η θλιμμένη Πρώτη Κυρία που πήγε στις ΗΠΑ το 1996 για να κάνει καριέρα μοντέλου. Έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 2006 - και μόνο μετά τον γάμο της με τον Τραμπ.


Κανένας από τους ρατσιστές δεν έχει το δικαίωμα να λέει σε κανέναν να «επιστρέψει» στην πατρίδα του ή στη γη των προγόνων του.

Η αλήθεια αυτού του έθνους όλο και περισσότερο φανερώνει την ασχήμια της και η αρχική του αμαρτία, ο ρατσισμός, συνεχίζει να το στοιχειώνει.

Όπως είχε πει κάποτε ο Friedrich Otto Hertz: «Στην καρδιά του ρατσισμού βρίσκεται ο θρησκευτικός ισχυρισμός ότι ο Θεός έκανε ένα δημιουργικό λάθος όταν έφερε μερικούς ανθρώπους στην ύπαρξη». Αλήθεια όμως, ποιους;;;

Και θα συνεχίσω προσθέτοντας πως «Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι ένα έθνος, δεν είναι δυνατότερο από τους πιο αδύναμους ανθρώπους του και όσο κρατάς ένα άτομο κάτω, κάποιο μέρος από εσένα πρέπει να είναι εκεί κάτω για να τον κρατήσει κάτω».

Στη τελική, είτε θα είσαι αξιοπρεπής άνθρωπος με συνείδηση, είτε θα είσαι φασίστας. Ήρθε ο καιρός που όλοι πρέπει να διαλέξουμε σε ποιο πλευρό θέλουμε να σταθούμε. 


Εγώ διάλεξα. Με τους καταπιεσμένους, τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους. Και η Αμερική έχει πολλούς από αυτούς...

Στέκομαι με τους εξεγερμένους των ΗΠΑ.

Κάποιος να φέρει την δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα και την δικαιοσύνη επιτέλους στην Αμερική!


Υ.Γ. Φτιάξτε το δικό σας σύστημα και μετά "επεμβαίνετε" σε άλλες χώρες.

Μυρσίνη Τσακίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου