Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Μπαράζ καταλήψεων στα Πανεπιστήμια


Με μπαράζ καταλήψεων απαντούν οι φοιτητές στην κατεδάφιση του άρθρου 16 που απαγορεύει ρητά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μέσω του νομικού τρικ του άρθρου 28.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή υπό κατάληψη είναι το ΕΜΠ (και οι 9 σχολές), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πολλές σχολές και τμήματα του ΕΚΠΑ (Νομική, Φιλοσοφική, Νοσηλευτική, Ιστορίας και Φιλοσοφίας, Βιολογίας), σχολές και τμήματα του ΑΠΘ (Ιατρική, Ψυχολογία, Πληροφοτική, τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής), το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Μαθηματικό και το Βιολογικό του Πανεπιστήμιου Κρήτης, ενώ μαζικές γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται και σήμερα ενόψει του νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου της Πέμπτης 18 του Γενάρη, στις 12 μμ στα Προπύλαια.

Κεντρικό σύνθημα είναι να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστήμιου.

Θορυβημένη η κυβέρνηση έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μαρινάκη να δηλώσει πως οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια είναι παράνομες και από κοντά και η «ντουντούκα» της κυβερνητικής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έσπευσε να πει για τις «‘’γνωστές’’ μειοψηφίες (που) επιχειρούν να καταλάβουν παράνομα τις σχολές» και μαζεύει, λέει, υπογραφές για «να υπερασπιστεί τις ανοιχτές σχολές και την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων μας. Καμία εξεταστική χαμένη».

Θαρρεί πως με απειλές και προσεταιρισμό των απολίτικων και ασταθών φοιτητών μπορεί να ανατρέψει, τώρα που είναι στην αρχή, το κλίμα αντίστασης και να φρενάρει το ποτάμι του αγώνα.

Πλανάται πλάνην οικτράν. Οι φοιτητές έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω.
https://eksegersi.gr/paideia/mparaz-katalipseon-sta-panepistimia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου