Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Επικίνδυνη κυβέρνηση: Πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης για τα F-35 και το «στρατηγικό βάθος» της συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Σε δήλωση υποταγής και δέσμευσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προχώρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιχαίρει για την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικές ιαχές της Ουάσινγκτον

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η επικινδυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την ευημερία και ειρήνη των λαών της ευρύτερης περιοχής, καθώς επιχαίρει για την απόφαση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να προχωρήσει στην πώληση προς την Ελλάδα των F-35, γεγονός που θα έχει σημαντικές συνέπειες στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και για την ελληνική διπλωματία. Γιατί, με βάση επιστολή που έλαβα από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken, αναδεικνύεται και επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός. ΄

Κατ’ αρχάς ακόμη και τυπικά, δηλαδή σε διπλωματικό επίπεδο, να το δούμε, ο Μπλίνκεν θα έπρεπε να στείλει την επιστολή στον ομότιμό του, δηλαδή τον ΥΠΕΞ της χώρας μας. Το γεγονός ότι η επιστολή παραδόθηκε από τον ΥΠΕΞ μιας χώρας στον πρωθυπουργό μιας άλλης, αναδεικνύει τον τρόπο που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και την εν λόγω κυβέρνηση.

Φυσικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι η χώρα «Η πατρίδα θωρακίζεται, έτσι, διπλά: απ’ τη μία πλευρά η αποτρεπτική της ισχύς μεγεθύνεται σε γη, σε αέρα και σε θάλασσα. Ενώ, από την άλλη, δεν επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος, καθώς αυτό το πακέτο θα διατεθεί δωρεάν, από τα αμερικανικά αποθέματα». Είναι λες και ο πρωθυπουργός απευθύνεται σε ιθαγενείς και τους πουλάει χάντρες και καθρέφτες!

Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, ποια ήταν η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ «χάρισαν» κάτι -σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου- και δεν ζήτησαν είτε έμμεσα είτε άμεσα ανταλλάγματα;

Βέβαια, εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η πώληση θα γίνει έναντι κόστους 8,6 δισ. δολαρίων! Συνεπώς, το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαίνεται πως, αν μη τι άλλο, δηλώνει το κόστος του… δωρεάν «πακέτου»!

Και πρόσθεσε: «Είναι το αποτέλεσμα μιας μεθοδικής, αθόρυβης και μακράς προσπάθειας, που συνδύασε τη συμμαχική συνέπεια της Ελλάδας στα διεθνή μέτωπα με την προώθηση των εθνικών της συμφερόντων. Αποτέλεσμα το οποίο εδραιώνει, παράλληλα, τη δυναμική και αυτοτελή ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση». Εδώ έχουμε μια ακόμη δημόσια παραδοχή, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι κυριολεκτικά επικίνδυνη, καθώς είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας και των Ενόπλων Δυνάμεών της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, σε μια ιστορική συγκυρία όπου τα «τύμπανα του πολέμου» ηχούν όλο και πιο δυνατά!

Ένα ακόμη σχόλιο. αν ψάχνει κανείς για τα ανταλλάγματα που ζητούν οι ΗΠΑ για τα «δωρεάν» F-35, μόλις τα βρήκαν: Τα F-35 οι ΗΠΑ τα έδωσαν δωρεάν ακριβώς γιατί θα τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιες στις πολεμικές και άλλες επιχειρήσεις που θα κάνουν στην ευρύτερη περιοχή!

Προς επίρρωση των παραπάνω, ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνέχισε: «Η σημερινή εξέλιξη δικαιώνει την ενεργή διπλωματία της αξιοπιστίας που ακολουθούμε παντού τα τελευταία χρόνια: από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, μέχρι την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το δράμα της Μέσης Ανατολής».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

https://www.imerodromos.gr/epikindunh-kuvernhsh-panhgurizei-o-mhtsotakhs-gia-ta-f-35-kai-to-strathgiko-vathos-ths-sunergasias-me-tis-hpa/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου