Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Η Ελλάς ξανά στην «Σωστή πλευρά της Ιστορίας»


Την Δευτέρα 26.02.2024 το ΚΥΣΕΑ (το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) έδωσε το «πράσινο φως» για συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES:

α) δημιουργώντας εκ του μηδενός χερσαίο στρατηγείο της επιχείρησης στη Λάρισα και

β) εντάσσοντας την Φ/Γ ΥΔΡΑ στην ναυτική δύναμη η οποία θα δράσει από τα Στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ και του Ορμούζ, στα διεθνή ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας, τον κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Ομάν μέχρι και τον Περσικό…

Η ναυτική δύναμη (EUNAVFOR ASPIDES) θα απαρτίζεται από το ιταλικό αντιτορπιλικό D-552 Caio Duillio, στο οποίο επιβαίνει ο εν πλω διοικητής της επιχείρησης, η γαλλική φρεγάτα D-653 Languedoc, η γερμανική φρεγάτα F-221 Hessen και η φρεγάτα F-452 Ύδρα.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην πολεμική ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας , είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη εμπλοκής της χώρας σε μια σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων.

Η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Εθνικής άμυνας κυρίου Νίκου Δένδια, προβάλλει σαν επιχείρημα για την επιλογή της την προστασία της ελληνικής ναυτιλίας και των Ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή. Περί ποιάς προστασίας, όμως, ομιλεί η κυβέρνηση;

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης στοχοποιούν μόνον πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα προς το Ισραήλ και αυτό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η γενοκτονία του λαού των Παλαιστινίων.

Τα περισσότερα Ελληνόκτητα πλοία ταξιδεύουν με σημαίες ευκαιρίας και με ξένο πλήρωμα. Ως εκ τούτου δεν πληρώνουν δεκάρα στο Ελληνικό δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα: Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες αντιπροσωπεύουν το 24,41% των δεξαμενόπλοιων του παγκόσμιου στόλου, το 15,80% του στόλου των πλοίων μεταφοράς μεταλλευμάτων και χύδην φορτίου και το 10,49% του στόλου υγροποιημένου αερίου.

Από αυτά,Σημαία Λιβερίας: 1.080 Ελληνόκτητα πλοία (26,3%) με σημαία Λιβερίας.
Σημαία Νήσων Μάρσαλ: 1.062 πλοία (ποσοστό 25,8%),
Σημαία Μάλτας: 856 (ποσοστό 13,6%),

Ενώ η Ελληνική σημαία είναι υψωμένη μόλις στο 12,1% των Ελληνόκτητων πλοίων.

Για ποια Ελληνική ναυτιλία μιλάμε;Την Ελληνικής ναυτιλία που ταξιδεύει χωρίς να πληρώνει ούτε 1€ φόρο στο ελληνικό δημόσιο;
Την Ελληνική ναυτιλία που ταξιδεύει με σημαίες ευκαιρίας;
Την Ελληνική ναυτιλία που ταξιδεύει χωρίς ελληνικά πληρώματα;
Την Ελληνική ναυτιλία που ταξιδεύει με αφορολόγητο πετρέλαιο;
Την Ελληνική ναυτιλία που κατασκευάζει και επισκευάζει τα πλοία της σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους και φτηνού νομίσματος;

Τα «Ελληνικά συμφέροντα» και η «Προστασία της Ελληνικής ναυτιλίας» δεν προκύπτουν από πουθενά ούτε στην Ερυθρά θάλασσα ούτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο.

Είναι προφανές ότι ο μοναδικός λόγος της αποστολής της Ελληνικής φρεγάτας είναι να ενταχθεί στις δυνάμεις της συμμαχίας των ΗΠΑ.

Οι «Ασπίδες» των ΗΠΑ στην ερυθρά θάλασσα έχουν μόνον ένα σκοπό: Να μείνει απερίσπαστο το Ισραήλ μέχρι να εξοντώσει και τον τελευταίο Παλαιστίνιο που ζει στην Παλαιστίνη.

Με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, διότι η συμμετοχή μας σε πολεμικές επιχειρήσεις αποικιοκρατικής έμπνευσης, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Επιπλέον, εκθέτουν τον πληθυσμό της χώρας και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων σε πράξεις αντιποίνων.

Με αυτή την απόφαση αλλά και με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει την χώρα μας άμεσα σε πολεμικές συγκρούσεις χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό.

Μετατρέπει την χώρα μας σε ένα νέο Ισραήλ με τεράστιες συνέπειες στις σχέσεις της Ελλάδας με το Αραβικό έθνος , με την Ρωσία και κατ’ επέκταση με την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη θεωρώντας, μάλιστα, ότι έτσι βρίσκεται στην «σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Στην ίδια «σωστή πλευρά της Ιστορίας» βρεθήκαμε στην περιπέτεια της Κύπρου.

Στην ίδια «σωστή πλευρά της Ιστορίας» βρεθήκαμε στην Μικρασιατική καταστροφή.

Στην ίδια «σωστή πλευρά της Ιστορίας» βρεθήκαμε στην Κορέα.

Στην ίδια «σωστή πλευρά της Ιστορίας» βρεθήκαμε στην Ουκρανία το 1919.

Μόνο που στην σημερινή «σωστή πλευρά της Ιστορίας» οι κίνδυνοι είναι πολλοί μεγαλύτεροι…

Οι κυβερνώντες γνωρίζουν ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση και δεν είναι διατεθειμένος να συμβάλει κατά οποιοδήποτε τρόπο στην σταυροφορία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους «βαρβάρους» και να διολισθήσει στην απόλυτη καταστροφή.


https://kommon.gr/paremvaseis/item/15590-i-ellas-xana-stin-sosti-plevra-tis-istorias-tou-stamati-kyriaki?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-ellas-xana-stin-sosti-plevra-tis-istorias-tou-stamati-kyriaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου