Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Στρατηγική Μάο Τσετούνγκ από τον Σαμαρά

Στα βήματα του Μάο καλείται να βαδίσει ο Αντώνης Σαμαράς, για να μπορέσει να αλώσει πολιτικά την Αθήνα, που συνεχίζει να δίνει δημοσκοπικά μεγάλο προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ.



Ο Μάο Τσετούνγκ, ως μεγάλος στρατιωτικός επιστήμων και θεμελιωτής της θεωρίας του ανταρτοπόλεμου, είχε διατυπώσει την εξής θεωρία: «Όταν ο εχθρός προελαύνει, υποχωρώ. Όταν ο εχθρός στρατοπεδεύει, τον ενοχλώ. Όταν ο εχθρός εξαντλείται, τον σφυροκοπώ. Όταν ο εχθρός υποχωρεί, τον καταδιώκω». Είχε διατυπώσει, επίσης, και τη θεωρία «Περικύκλωση των πόλεων από την ύπαιθρο», η οποία αποδείχτηκε ζωτικής σημασίας για να καταλάβει τα αστικά κέντρα.

Το Βαρόμετρο της Public Issue, δείχνει στον Α. Σαμαρά ότι πρέπει να ακολουθήσει τον Μάο- αυτό το έχουν αντιληφθεί στη Συγγρού.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί στην Αττική προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ (34%- 17%). Και για τον λόγο αυτό, διατηρεί προβάδισμα και στα αστικά κέντρα κατά 9% (32- 23), αν και χάνει τη Θεσσαλονίκη με διαφορά 2% (33- 31).

Αντιθέτως η ΝΔ προηγείται στο σύνολο της υπόλοιπης χώρας με 3% (34- 31) και με 10% στις αγροτικές περιοχές (42- 32), ενώ στα ημιαστικά κέντρα έχουμε... ισοπαλία.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, ο Α. Σαμαράς καλείται να καταδιώξει τον “εχθρό” στις αγροτικές περιοχές και στη συνέχεια να περικυκλώσει τις πόλεις από την ύπαιθρο...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχεδιάζει, με στόχο να περάσει μπροστά στην επόμενη δημοσκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου