Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΨΑΧΝΟΥΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Στο επίκεντρο των διπλωματικών συζητήσεων σε Μέση Ανατολή και Αφρική η φόρμουλα αποχώρησης του Καντάφι ενώ το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς κατά της Τρίπολης. Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής,...

Τζέικομπ Ζούμα σκοπεύει να μεταβεί στην Τρίπολη την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει μία στρατηγική εξόδου για τον Μουαμάρ Καντάφι σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση.
Όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός Talk Radio 702, η επίσκεψη, που είναι ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας, θα επικεντρωθεί στη συζήτηση τρόπων αποχώρησης του Καντάφι από την εξουσία.
Ο εκπρόσωπος του Ζούμα δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, όμως ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής θα επισκεφθεί τη Λιβύη μετά τις 29 Μαΐου, στις 30 Μαίου όπως ανκοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός του, οπότε θα παραστεί στην ορκωμοσία του νιγηριανού ομολόγου του Γκουντλάκ Τζόναθαν.
Στην Τρίπολη εντωμεταξύ ο απολογισμός των θυμάτων από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, ανέρχεται πλέον στους 19 νεκρούς όπως μετέδωσε το βράδυ το κρατικό κανάλι της Λιβύης, εμφανίζοντας ταυτόχρονα στιγμιότυπα αμάχων με τραύματα στο κεφάλι.
Τα πολεμικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο τις πιο άγριες επιδρομές κατά της λιβυκής πρωτεύουσας, στην περιοχή που βρίσκονται τα κτήρια του Μουαμάρ Καντάφι και της οικογένειάς του, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πως είναι «αναπόφευκτο» να εγκαταλείψει την εξουσία ο Λίβυος ηγέτης.
«Δεκαεννέα πολίτες μετατράπηκαν σε μάρτυρες και 150 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των σταυροφόρων του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη και στα προάστια» ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Τζαμαχιρίγια προβάλλοντας ταυτόχρονα στιγμιότυπα από τρεις νεαρούς πάνω σε φορεία, κατασκονισμένους με χαίοντα τραύματα στο κεφάλι.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ο στόχος ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούσαν ορμητήριο για επιδρομές εναντίον του λαού της Λιβύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου