Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Καλύτερα Τουρκοκύπριος Αριστερός Πρόεδρος παρά Ελληνοκύπριος Δεξιός

Την αντίδραση του ΔΗΣΥ προκάλεσε η δήλωση του γ.γ. του ΑΚΕΛ, Αντρου Κυπριανού, ότι θα προτιμούσε έναν αριστερό Τουρκοκύπριο για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας παρά ένα δεξιό Ελληνοκύπριο.



"Δεν πίστευα τι διάβαζα. Καλά είναι να τα ακούσει ο λαός για να ξέρει γιατί δεν επιτεύχθηκε πότε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας ή και ποιος ευθύνεται για τη διακοπή της στήριξης στο πρόεδρο Χριστόφια", δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης. Υποστήριξε ότι με τη δήλωση καταδεικνύεται "εμπάθεια" απέναντι στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας που δεν είχαν αριστερές καταβολές.

Διευκρίνισε, ωστόσο ότι τάσσεται υπέρ της στενής συνεργασίας με τους Τουρκοκύπριους.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής δείχνουν νίκη του ΔΗΣΥ, αλλά και διατήρηση της πλειοψηφίας από τον κυβερνητικό συνασπισμό ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, το ΔΗΣΥ προηγείται με 30% έναντι 28% του ΑΚΕΛ. Δημοσκόπηση της κυπριακής "Καθημερινής" φέρει το ΔΗΣΥ να προηγείται με 27,6% έναντι 27% του ΑΚΕΛ.

Αν επαληθευθούν οι μετρήσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς το ΔΗΚΟ δηλώνει ότι προτιμά το 12,5% όσων μετείχαν στις μετρήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου