Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Μητσοτάκης βλέπει ότι το μέλλον της Ντόρας είναι στη... ΝΔ!


Ο Μητσοτάκης βλέπει ότι το μέλλον της Ντόρας είναι στη... ΝΔ!Η κινητικότητα που παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μόνον τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί. Δεν είναι του χαρακτήρος του (πχ) να βγαίνει σε εκπομπές για να πλάκα, ούτε να κάνει συναντήσεις για να καίει τον χρόνο του.




Και όμως. Ο επίτιμος της ΝΔ εμφανίστηκε στους «Φακέλους» του Αλ. Παπαχελά και μίλησε με καλά λόγια για τον Κώστα Καραμανλή (ναι ο Μητσοτάκης), ενώ λίγες μέρες αργότερα είχε- όπως γράψαμε χθες, συνάντηση και μακρά συνομιλία με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον Κ. Καραμανλή.
Συνομιλητές του Κ. Μητσοτάκη, λένε ότι ο πατριάρχης της οικογένειας θεωρεί ότι το πολιτικό εγχείρημα της Ντόρας είναι περιορισμένης εμβέλειας και κρατάει (πολύ) μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα που θα έχει στις προσεχείς εκλογές. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πιστεύει ότι θα βρεθεί εκτός Βουλής (!) και ότι θα προτιμούσε να είχε μείνει στη ΝΔ.

Ωστόσο ο Μητσοτάκης γνωρίζει (από πρώτο χέρι) ότι κάποιος που φεύγει από ένα κόμμα, μπορεί να γυρίσει, στο ίδιο ή σε κάποιο άλλο και δη, συν τω χρόνω να γίνει αρχηγός. Με τον Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ αυτό είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν, έχει αναδυθεί σε μια προσπάθεια «πριονίσματος» του Σαμαρά, αν και πιστεύει ότι με τα οικονομικά τα έχει πάει καλά. Ταυτοχρόνως, δεν έχει πρόβλημα να ενισχύσει τον Καραμανλή, ο οποίος δείχνει να επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα σενάρια που δημοσιεύθηκαν περί πολιτικής αλλά και φυσικής του εξόντωσης. Και μέσω Καραμανλή- μάλλον, σκέφτεται ότι η Ντόρα θα επανέλθει.

Λογικά θα σκεφτείτε: Μα ο Καραμανλής, είναι διατεθειμένος να διαδραματίσει ρόλο για τη συνένωση της κεντροδεξιάς και κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορούσε να συμβεί αυτό;

Μπαίνετε σε δύσβατους πολιτικούς ατραπούς. Αυτά μόνον ο Μητσοτάκης ενδεχομένως να τα ξέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου