Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας - Σε απεργιακό κλοιό η χώρα εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου


Παραλύουν την Τρίτη και την Τετάρτη ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.



Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ: Την Τρίτη, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Δύσκολη θα είναι η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα περισσότερα μέσα μεταφοράς, πλην του μετρό που θα λειτουργήσει κανονικά.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Προβλήματα θα προκληθούν και στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει -με τετράωρες στάσεις εργασίας- στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Προβλήματα στις πτήσεις
Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να δημιουργηθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι η σχετική πρόταση έχει απορριφθεί κατά πλειοψηφία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει με 24ωρη απεργία στις 29 Ιουνίου και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η οποία σε ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες προς την ΠΝΟ, κατηγορώντας την ότι συμπλέει και συμπορεύεται κόντρα και ενάντια στα συμφέροντα των ναυτεργατών.
Tη συμμετοχή τους στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.
Η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί στην ύφεση την ανεργία την ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετούνται κατά τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν κλείσει από το βράδυ της Κυριακής τους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης (Θεσσαλονίκη), ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας (από τις 12 ώς τη λήξη του ωραρίου) έχει προγραμματιστεί κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων αυτών υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Ανεβαίνουν στην Αθήνα

Με λεωφορεία ανεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη φτάνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της Αρκαδίας με λεωφορεία που ξεκινούν από τη Μεγαλόπολη και την κεντρική πλατεία στις 8.00 το πρωί και από την Τρίπολη στις 8.30 το πρωί από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Στην Αθήνα ανεβαίνουν με λεωφορεία και οι εργαζόμενοι της Αργολίδας και της Κορινθίας το πρωί της Τρίτης. Τα λεωφορεία της Κορίνθου θα ξεκινήσουν στις 8.30 το πρωί από τα Περιβολάκια και της Αργολίδας στις 7.30 το πρωί από την πλατεία της Αγοράς στο Άργος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται Τρίτη και Τετάρτη από τα κατά τόπους εργατικά κέντρα στην Καλαμάτα και την Σπάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου